Barcelona a inceput sa pregateasca urmatorul sezon competitional, echipa blau-grana fixandu-si cateva dintre tintele pentru perioada de transferuri din vara acestui an. Astfel, conform Sport.es, calatanii vor sa-i transfere pe Fernando Llorente (atacant - in prezent la Athletic Bilbao), Robin Van Persie (atacant - in prezent la Arsenal) si Jordi Alba (fundas - in prezent la Valencia).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cu David Villa accidentat inca de la finalul anului 2011, FC Barcelona a suferit la capitolul varf de careu. Pe rand, Messi, Fabregas si Alexis au ocupat acest post in functie de necesitati.

Situatia pare sa se schimbe incepand cu stagiunea viitoare. Barcelona a pus deja ochii pe doua dintre varfurile in forma de pe "Batranul Continent". Fernando Llorente (27 de ani, Athletic Bilbao) si Robin Van Persie (28 de ani, Arsenal Londra) sunt doriti pe Camp Nou.

Conform jurnalistilor iberici, cei doi jucatori au fiecare o cota de piata de aproximativ 40 de milioane de euro.

Pe langa atac, Barcelona se gandeste la intariri si pentru partea stanga a apararii. Cum Abidal trece printr-o perioada grea (nu se stie exact cand sau daca va mai reveni pe terenul de fotbal), iar Maxwell a fost cedat la PSG, catalanii vor sa-l transfere pe Jordi Alba, de la Valencia. Jucatorul "liliecilor" este cotat la aproximativ 15 milioane de euro.