​Jose Mourinho, una dintre cele mai importante figuri din lumea fotbalului, a dezvaluit o parte din planurile pe care le are, tehnicianul lusitan (in varsta de 49 de ani) intentionand sa se retraga din fotbal la varsta de 70 de ani. "Consider ca sunt un mare antrenor, pragmatic si dedicat meserieri mele. Ca sa fii campion trebuie sa ai un talen cu adevarat special. Sper ca in momentul in care ma voi retrage, undeva pe la 70 de ani, sa fiu mandru de ceea ce am realizat", a declarat Jose Mourinho, citat de presa iberica.

Jose Mourinho Foto: realmadrid.com

"Sa vorbesti despre tine nu este niciodata usor, mereu va fi cineva care va considera ca nu esti deloc modest. Cu toate astea, consider ca sunt un mare antrenor, pragmatic inainte de toate. Am considerat intotdeauna ca e mai usor sa muncesti in afara tarii tale, iar eu am avut abilitatea de a ma adapta la diferitele culturi ale lumii.

Cred ca nu merita sa te bucuri prea mult pentru un succes, nu de alta dar alte victorii sunt pe drum. Prefer sa ma uit la altii cum se bucura, stiind ca am contribuit la bucuria lor, ma face sa ma simt bine.

Ca sa fii campion trebuie sa ai un talent cu adevarat special. Ceea ce face diferenta este caracterul care serveste talentului existent.

Tatal meu a fost jucator si antrenor, dar niciodata nu m-a presat sa aleg drumul sau. Cand pregatesti echipe in atatea locuri, cea care sufera este familia. Parerea mea este ca daca ai un teren, o minge si cativa jucatori, poti sa joci fotbal oriunde in lume, din Africa pana in Asia.

Unde ma vad peste 20 de ani? Pe la finalul carierei cred, lucru care se va intampla cand voi avea 65 sau 70 de ani. Sper ca in acel moment sa fiu mandru de ceea ce am realizat. Fotbalul va continua sa fie o parte importanta din viata mea si dupa ce ma voi retrage. Simt ca fac parte din marea familie a fotbalului", a declarat Jose Mourinho, citat de Marca.

José Mário dos Santos Mourinho Félix s-a nascut pe 26 ianuarie 1963 (are 49 de ani) la Setubal, in Portugalia. A pregatit de-a lungul timpului pe Benfica (2000), Uniao de Leiria (2001-2002), FC Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2008), Inter (2008-2010) si Real Madrid (2010 - prezent).

A castigat, printre altele, de doua ori Champions League: cu FC Porto (2004) si Inter (2010).