Trofeul Europa League se afla, incepand de miercuri, in grija primariei Capitalei, cupa fiind inmanata de FC Porto (prin intermediul lui Cristian Sapunaru) lui Sorin Oprescu in cadrul unei manifestari care a avut loc pe "Arena Nationala" din Bucuresti. "Stadionul este magnific, vreau sa il felicit pe primarul Capitalei", a declarat Michel Platini, presedintele UEFA.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Stadionul este magnific. Vreau sa il felicit pe primarul Bucurestiului. Este un lucru benefic pentru intreg fotbalul romanesc. Federatia a construit un stadion frumos, este un motiv foarte bun pentru toata lumea sa vina la Bucuresti" - Michel Platini, presedinte UEFA.

"A fost cel mai important trofeu din viata (n.r. a castiga Europa League anul trecut cu FC Porto), iar in acest an sa fie cea mai frumoasa finala organizata pana acum" - Cristian Sapunaru, fundas FC Porto.

"Imi doresc sa avem o finala frumoasa, cu multe goluri. Vom avea peste 30 de mii de turisti din tara si strainatate. Cei care asigura servicii in Bucuresti trebuie sa se comporte la cel mai inalt nivel. Daca ne vom descurca onorabil, cu siguranta UEFA ne va atribui si alte competitii. De asemenea, Guvernul trebuie sa inteleaga ca putem sa gazduim un turneu final in 2024. Este un vis al meu pe care sper sa-l traiesc de pe stadion" - Mircea Sandu, presedintele FRF.

"Stadionul arata frumos, sunt multumit. Le multumesc tuturor, domnilor Platini si Sandu si nu in ultimul rand constructorilor. Eu cred ca orasul este pregatit pentru un asemenea eveniment precum finala Europa League. UEFA este multumita, acest lucru mi-a fost confirmat de Michel Platini. L-a impresionat faptul ca am reusit sa ne incadram in timp si sa ne prezentam la standardele UEFA. Cel mai bine ar fi ca finala sa fie intre portughezi si spanioli, iar spectacolul sa fie mai mare" - Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

La eveniment au participat, printre altii, Ilie Nastase, Victor Piturca, Gica Popescu, Gica Hagi, Elisabeta Lipa, Ionut Lupescu si Miodrag Belodedici.

Europa League, semifinale:

Sporting Lisabona - Athletic Bilbao

Atletico Madrid - Valencia

(Meciurile se vor juca pe 19 si 26 aprilie).

- Cupa a ajuns, miercuri, la Bucuresti

- Trofeul a fost predat de FC Porto lui Michel Platini, presedintele UEFA, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la "Arena Nationala". Cupa a ajuns la Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

- Trofeul cantareste 15 kilograme si a fost realizat la atelierele Bertoni din Milano (pentru sezonul din 1972).

- Trofeul din Europa League este cel folosit si in fosta Cupa UEFA.

Traseul cupei in Bucuresti (cei interesati se pot fotografia cu trofeul):

- Piata George Enescu (11-12 aprilie)

- Baneasa Shopping Center (13-16 aprilie)

- Pasajul Universitatii (17-19 aprilie)

- Centrul Vechi (Lipscani) (20-22 aprilie)

- Caminele Politehnicii (23-26 aprilie)

- Arena Nationala (27-29 aprilie)

- Primaria Capitalei (30 aprilie -1 mai)

- Sediul SEAT (2-3 mai)

- Parc Unirii (4-6 mai)

- COSR (7 mai).