Eric Abidal a fost supus, marti, unui transplant de ficat, operatia durand, conform El Mundo Deportivo, aproximativ noua ore. Interventia a inceput la ora 15.00 (ora locala) si s-a incheiat aproape de miezul noptii. "Este un baiat puternic, suntem alaturi de el. Urmatoarea perioada va fi complicata", a declarat Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei.

Eric Abidal (FC Barcelona)Foto: Agerpres

In varsta de 32 de ani, Abidal a primit o parte din ficat de la varul sau Gerard. Interventia a avut loc la "Hospital Clinic de Barcelona" si a durat aproximativ noua ore, conform presei catalane.

Abidal nu a fost uitat de fanii calatani la meciul dintre Barcelona si Getafe (scor 4-0), intreg stadionul strigandu-i numele fundasului in minutul 22 al partidei (n.r. Abidal poarta numarul 22 pe tricou).

"Suntem cu totii alaturi de el, publicul a aratat cat de mult inseamna pentru ei. Urmeaza o perioada dificila pentru Eric, dar este un baiat puternic si speram ca va trece cu bine peste acest moment important din viata sa. Victoria cu Getafe o dedicam lui Abidal si varului sau Gerard", a declarat Josep Guardiola.

Pe 17 martie 2011, Abidal a fost operat pentru inlaturarea unei tumori la ficat. Interventia chirurgicala a fost un succes, iar fundasul s-a intors miraculos pe terenul de fotbal in doar cateva saptamani. De altfel, Abidal a fost cel care a ridicat primul deasupra capului trofeul Champions League castigat de catalani in fata celor de la Manchester United (3-1, meciul s-a disputat pe Wembley).