Barcelona s-a apropiat la patru puncte de Real Madrid, cu sapte etape inainte de finalul sezonului din Primera Division. Castigarea titlului pare insa doar un vis pentru Josep Guardiola, tehnicianul catalanilor fiind de parere ca Madridul nu mai poate pierde victoria. "4 puncte inseamna mult, mai ales cand te lupti cu o echipa precum Real Madrid. Repet, este aproape imposibil sa castigam campionatul", a precizat Guardiola.

Josep Guardiola Foto: fcbarcelona.com

"Am reusit sa ne apropiem, este adevarat, dar diferenta este inca mare. 4 puncte inseamna mult impotriva unei echipe precum Real Madrid. Ei sunt favoriti, nu imi place ca oamenii sa creada ca partida cu Realul este deja castigata. Deocamdata nu am castigat nimic. Repet, niciodata nimeni nu a recuperat 10 puncte in fata Madridului. Realul are capacitatea de a suporta tensiunea mare, este o echipa extraordinara.

Trebuie sa castigam toate cele sapte meciuri ramase pana la finalul sezonului, ceea ce este foarte greu. Nu avem o defensiva suficient de buna pentru a face fata unui program infernal cu partide din trei in trei zile.

Putem pierde cu oricine fara o concentrare superioara, trebuie sa muncim si mai mult", a declarat Josep Guardiola, intr-o conferinta de presa, citat de Marca.

Chelsea, un adversar puternic

"Chelsea este un adversar teribil, lumea ne vede deja calificati, dar va asigur ca nu este deloc asa. Englezii ne pot elimina, asta e clar. Avem nevoie de doua meciuri mari pentru a ne califica", a precizat Josep Guardiola in legatura cu adversarul din semifinalele Champions League.

Barcelona va intalni, marti, pe Getafe, intr-o intalnire contand pentru etapa cu numarul XXII din Primera Division. Realul va intalni, miercuri, pe Atletico Madrid, in deplasare.

Clasament:

1 Real Madrid 79 puncte

2 FC Barcelona 75.