Sahtior a castigat derbiul cu Dinamo Kiev, scor 2-0, rezultat in urma caruia echipa pregatita de Mircea Lucescu a urcat pe prima pozitie a ierarhiei din Ucraina (are golaveraj superior fata de Dinamo). Au marcat Teixeira (55') si Rakitskyi (80').

Mircea Lucescu Foto: shakhtar.com

Din minutul 42, Dinamo Kiev a jucat in inferioritate numerica, Denis Garmash fiind eliminat dupa ce a primit doua cartonase galbene.

"Presiunea pe care am exercitat-o in prima repriza a fost teribila. A fost calitatea jocului, care a impresionat, am fost multumit. Echipa noastra mai tanara, a lor viguroasa, agresiva, dar si una care comite multe faulturi. Nu s-a terminat campionatul, daca ramanem la egalitate, va fi un «meci de aur», asa cum a fost si in 2007. Nu mai conteaza nici meciurile directe, nici golaverajul, se joaca baraj, altfel acum eram campioni. Singura echipa care poate sa ne puna probleme este Metalist Harkov, este una foarte buna. Totusi, dupa aceasta cursa de urmarire, ar fi pacat sa nu terminam pe primul loc" - Mircea Lucescu (DolceSport).

Clasament:

1 Sahtior Donetk 67 puncte (67-15)

2 Dinamo Kiev 67 (51-11)

3 Metalist 55

4 Dnipro 41 etc.