Doi procurori DNA au fost prezenti joi dimineata la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, anunta surse LPF, citate de Mediafax. Conform avocatului LPF Catalin Ciobota, contactat de Gsp.ro, "s-a instituit sechestru asigurator pe bunurile institutiei".

Liga Pofesionista de Fotbal este anchetata in dosarul privind excluderea echipei Universitatea Craiova. Conform surselor apropiate anchetei, este de asteptat ca si la Federatia de Fotbal sa fie instituit sechestru asigurator, in aceeasi investigatie.

Update: Tot joi, Mircea Sandu (presedintele Federatiei de fotbal) a trecut pe la sediul DNA, unde a ramas vreme de jumatate de ceas: "Am fost invitati aici pentru niste clarificari in urma declaratiilor facute de celelalte parti in cauza. Nu s-a pus sechestru asigurator nici pe bunurile FRF, nici pe cele ale lui Mircea Sandu", a declarat avocatul acestuia.

Istoria cazului "Craiova"

In data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova, excluderea avand la baza faptul ca Stiinta ar fi chemat in instanta forul fotbalistic.

Toti cei implicati in cazul "Universitatea Craiova" sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru. Pedeapsa pe care o risca este cuprinsa intre sase luni si 15 ani de inchisoare.

Urmatorul termen stabilit in acest proces este 27 aprilie 2012.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".