Dezafilierea Universitatii Craiova continua sa produca valuri in fotbalul romanesc, procurorii DNA punand, miercuri, sechestru pe bunurile FRF si LPF, conform gsp.ro. "Nu stiu nimic de niciun procuror de la DNA", s-a aparat Dumitru Dragomir, presedintele LPF. Alte surse contactate de HotNews.ro sustin ca pana in acest moment nu a fost instituit sechestrul pe bunurile celor doua organisme.

"Nu stiu, domne, nimic de nici un procuror de la DNA. Daca ziceti ca vin, atunci ma duc sa le iau cafea si ceai", a declarat Dumitru Dragomir la iesirea din sediul LPF.

"Nu a fost nimeni de la DNA la sediul FRF. Este o zi normala, in care angajatii au venit la program, la munca. Nu stiu de unde au aparut informatii ca ar fi fost pe aici angajati ai DNA" - Paul Zaharia, ofiter de presa FRF, pentru Mediafax.

In data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova, excluderea avand la baza faptul ca Stiinta ar fi chemat in instanta forul fotbalistic.

Toti cei implicati in cazul "Universitatea Craiova" sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru. Pedeapsa pe care o risca este cuprinsa intre sase luni si 15 ani de inchisoare.

Urmatorul termen stabilit in acest proces este 27 aprilie 2012.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".