Barcelona a ajuns pentru a cincea oara consecutiv in semifinalele Champions League, dupa ce a invins, scor 3-1, pe AC Milan. "Nu suntem favoriti la castigarea competitiei. Avem alaturi nume mari precum Bayern si Real Madrid. Sunt foarte mandru de jucatorii mei, au fost din nou fantastici", a precizat Josep Guardiola, tehnicianul campioanei Europei.

Josep Guardiola Foto: fcbarcelona.com

"Asa cum ma asteptam, am intalnit o echipa Milan foarte puternica, cu multa experienta in Liga Campionilor. Am avut 21 de suturi la poarta, spre deosebire de trei ale italienilor. Sezonul este lung, nimic nu este jucat, suntem doar in semifinale. Nu cred ca suntem favoriti la castigarea trofeului. In competitie mai sunt nume mari precum Bayern, Real Madrid... Barcelona a reusit in ultima perioada sa castige de doua ori competitia, plus cinci semifinale consecutive. Nu e putin lucru. Jucatorii mei sunt minunati, sunt foarte mandru de ei. Cel mai dificil lucru este sa poti sa ramai la un nivel inalt, sa castigi inca o data dupa ce de-abia ai facut-o. Cred ca am meritat calificarea" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Suntem dezamagiti pentru ca al doilea penalti a venit cu putin timp inainte de pauza. Ei aveau nevoie de gol, iar noi am fi putut profita in a doua repriza de acest lucru. E pacat ca se intampla asa ceva in fotbal, primul penalti a fost un dar din partea arbitrului. Barcelona a dovedit ca este o forta, o echipa greu de invins, o formatie care joaca la cel mai inalt nivel. Trebuie sa joci perfect pentru a castiga in fata Barcelonei, iar noi am comis unele erori" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

Barcelona - Milan 3-1 (Messi 11, 41 ambele din penalty, Iniesta 53 - Nocerino 32)