Tribunalul Bucuresti a anuntat (dupa doua amanari), in cursul zilei de marti, verdictul in cazul "transferurilor de jucatori": Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gica Popescu, Gigi Netoiu si Cristi Borcea au fost achitati, anunta Realitatea TV.

Victor si Giovani Becali Foto: AGERPRES

Procurorii DNA au trimis in judecata la 2 octombrie 2008 opt inculpati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului este de aproape 1,5 milioane de dolari.

Verdictul Tribunalului Bucuresti a fost atacat cu recurs de procurorii DNA.

* A fost ridicat sechestrul impus pe bunurile celor opt inculpati.

* De asemenea, au fost ridicate sechestrele de pe conturile cluburilor Dinamo, Rapid si Gloria Bistrita.

* Cheltuielile de judecata vor fi suportate de statul roman.

Declaratii dupa verdict:

"Nu am avut nicio emotie, dar asteptam totusi verdictul. Vad ca le pare rau jurnalistilor ca nu am fost condamnat la 20 de ani de puscarie. Cifrele aparute in presa sunt nereale, totul a fost un montaj, procurorii au vrut sa demonstreze ca lucreaza, ca merita o marire de salariu. Au cerut pedepse de 20 de ani. Ar fi fost mult mai credibili daca ar fi cerut si ei un an sau doi. Si eu si fratele meu ne simtim nevinovati. Procurorii vor face apel, cred ca va mai dura ani de zile, insa vom fi declarati nevinovati de toate instantele." - Ioan Becali (Antena3).

"Am primit vestea de la televiziune, nu de la avocat. Nu am fost prezent, nu se stia exact ora la care va fi anuntata decizia. Procurorii DNA au fost de la inceput intr-o confuzie" - Victor Becali (RealitateaTV).

"Singurul meu comentariu este ca justitia nu se face în mass-media" - George Copos (Mediafax).

"Am crezut in justitie si cred in justitie in continuare. Avocatul meu stie toata situatia acestui dosar. Sunt nevinovat si am incredere in actul de justitie. E dreptul dansilor sa faca recurs" - Jean Padureanu (RealitateaTV).

Cei opt trimisi in judecata:

- COPOS GHEORGHE, fost presedinte si patron al Clubului de fotbal „Rapid Bucuresti”, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune si evaziune fiscala, in forma continuata;

- STOICA MIHAI, fost director al Clubului de fotbal „Otelul” Galati;

- PADUREANU JEAN, presedinte al Clubului de fotbal „Gloria” Bistrita;

- POPESCU GHEORGHE, fost angajat al firmei „Becali sport”; în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare de bani;

- NETOIU GHEORGHE, fost actionar la Clubul de fotbal „Dinamo”, în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de înselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani;

- BORCEA CRISTIAN, presedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”

- BECALI IOAN, fost impresar;

- BECALI VICTOR, impresar in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Ce pedepse au fost cerute pentru cei opt inculpati:

Ioan si Victor Becali (20 de ani), Cristi Borcea si George Copos (15 ani), Gigi Netoiu, Mihai Stoica si Gica Popescu (10 ani), Jean Padureanu (10 ani).

Citeste aici toate detaliile din "Dosarul transferurilor in fotbalul romanesc"

Procurorii sustin ca prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:

- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA.