Dupa 0-0 pe San Siro, Barcelona este favorita la calificarea in semifinalele Champions League, campioana Europei luand in calcul doar victoria in returul cu AC Milan. Cu toate acestea, Josep Guardiola avertizeaza: "Italienii vor inscrie, trebuie insa sa marcam mai mult decat ei". In cea de-a doua partida a serii se vor intalni Bayern Munchen si Olimpique Marseille (in tur, germanii s-au impus cu 2-0).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona - AC Milan (21.45, "Camp Nou", TVR 1 direct)

"Situatia e simpla, invingatoarea merge in semifinale. Este usor din acest punct de vedere, deci trebuie sa castigam meciul. Am luat tot timpul in calcul faptul ca Milanul va inscrie, italienii sunt capabili sa marcheze chiar mai mult de un gol. Trebuie sa atacam mult, sa ii tinem cat mai departe de poarta noastra. Milan este o formatie in stare sa domine un meci, au jucatori importanti, iar Zlatan Ibrahimovic este in forma. Vom incerca sa ne apropiem periculos de poarta lor inca din minutul unu. Vom vedea ce va fi" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Suntem constienti ca vom avea un meci foarte greu, pe terenul Barcelonei se castiga foarte rar. Pentru a ajunge in semifinale, trebuie, in primul rand, sa inscriem. Spaniolii formeaza una dintre cele mai bune echipe din lume, este greu sa te exprimi la adevarata valoare intr-un asemenea meci. Stim ce avem de facut, trebuie sa bifam partida perfecta. La acest nivel, orice este posibil" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes - Mascherano, Pique, Puyol - Alves, Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Fabregas (3-4-3)

AC Milan: Abbiati - Antonini, Nesta, Mexes, Abate - Ambrosini, Aquilani - Boateng, Pato, Robinho - Ibrahimovic (4-2-3-1)

Ultimele partide:

Barcelona - Athletic Bilbao 2-0

(Iniesta 40, Messi 58 penalti)

Catania - AC Milan 1-1

(Spolli 57 - Robinho 34)

Bayern Munchen - Olimpique Marseille (21:45, "Allianz Arena", Dolcesport direct)

"Inca nu s-a terminat, mai avem un meci de disputat. Este clar ca suntem favoriti la calificare, dar trebuie sa aratam pe teren acest lucru. Marseille este o echipa capabila de multe lucruri bune, stim ca vor lupta pana la final" - Jupp Heynckes, antrenor Bayern Munchen.

"Trebuie sa ne mobilizam la capacitate maxima, Bayern este una dintre cele mai bune echipe din Europa. Au aratat in tur ca sunt foarte puternici, iar acum sunt favoriti la calificarea in semifinale. Germanii sunt cu un pas in urmatoarea faza a competitiei, iar noi nu mai avem ce pierde. Vom incerca sa obtinem cel mai bun rezultat posibil, trebuie sa ne facem jocul" - Didier Deschamps, antrenor Olimpique Marseille.

Echipe probabile:

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Kroos - Robben, Muller, Ribery - Gomez (4-2-3-1)

Marseille: Mandanda - Morel, Nkoulou, Fanni, Azpilicueta - Mbia, Kabore - Ayew, Remy, Amalfitano - Brandao (4-2-3-1).

Ultimele partide:

Nurnberg - Bayern 0-1

(Robben 69)

Marseille - Montpellier (amanat pentru 11 aprilie).