Stilian Petrov, capitanul echipei Aston Villa, a fost diagnosticat cu leucemie acuta, a anuntat vineri clubul sau. "Ma voi retrage din fotbal, acesta este finalul. Trebuie sa lupt pentru viata", a declarat Petrov presei din Bulgaria.

Un minut de aplauze pentru Stilian PetrovFoto: Agerpres

Stilian, 33 de ani, a primit sambata, la meciul de campionat Aston Villa - Chelsea (2-4), un minut de aplauze din partea intregului stadion: era minutul 19 (numarul sau de pe tricou) cand arena a inceput sa aplaude, in semn de suport fata de capitanul aflat in suferinta.

Luni, Stilian Petrov va incepe tratamentul impotriva bolii: afectiunea a fost descoperita dupa ultima etapa de campionat, cand jucatorul a simtit o neasteptata stare febrila. La sugestia doctorului, Petrov a fost schimbat, apoi a efectuat mai multe teste medicale, in urma carora a fost diagnosticat cu leucemie.

"Am vazut fotografia publicata ieri de tanarul meu coleg Fabrice Muamba si ma gandesc doar la exemplul lui si la tot sprijinul pe care l-am primit in ultimele ore", a spus Stilian Petrov, referindu-se la recuperarea miraculoasa a jucatorului Muamba care si-a revenit dupa ce suferise un atac de cord, in timpul unui joc, si a stat in moarte clinica timp de 78 de minute!

Vineri, familia lui Muamba a publicat o fotografie care il infatiseaza pe jucator in rezerva de spital, zambind.