Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, ca formatia Universitatea Craiova nu a dat niciodata in judecata Federatia Romana de Fotbal, ci doar pe Victor Piturca, informeaza editie.ro. Motivatia FRF pentru excluderea Stiintei (din data de 20 iulie 2011) a avut la baza faptul ca echipa de fotbal ar fi dat in judecata FRF.

Adrian MititeluFoto: AGERPRES

"Dupa ce am castigat in tur, am invins Federatia si in retur. S-a dovedit reaua-credinta a lor, nu mai exista culpa Craiovei, invocata de FRF. Nici recurs nu pot face, desi ar avea aceasta posibilitate, pentru ca Federatia a iesit din proces. Au prezentat falsuri, inscrisuri facute cu pixul, cum ca as fi trecut si sediul Federatiei pe reclamatia din instanta. Trei judecatori au decis acelasi lucru, asa ca nu mai au ce spune! De altfel, omul care a dactilografiat stenogramele care au aparut la DNA a fost dat afara. Aseara (n.r. joi), am trimis prin fax dosarul de licentiere pentru Liga 1. Avem tot dreptul sa facem asta, dosarul este complet, doar noi, Bistrita si Ceahlaul putem evolua in Liga 1, restul cluburilor nu sunt afiliate din punct de vedere legal.

De ce Liga 1? Clasamentul editiei trecute nu exista, nu a fost validat, decat de membrii care nu fac parte legal din Liga si Federatie", a declarat Adrian Mititelu, patron Universitatea Craiova, la Radio Gsp.

Raspunsul FRF

"Este o dezinformare in sensul ca nu exista nicio decizie definitiva este doar o incheiere de sedinta la un dosar de conexare. Astept sa vad inchierea sa vad daca FRF este sau nu scoasa din cauza, in orice caz nu este o decizie definitiva. Mai sunt multe cai de atac" - Adrian Stangaciu, juristul FRF, pentru Prosport.

Componenta C.Ex al FRF care a votat dezafilierea Craiovei:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (s-a abtinut la vot)

5. Cornel Sfaiter - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin

11. Vasile Avram - presedinte CCA

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala.

In data de 20 iulie, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova, excluderea avand la baza faptul ca Stiinta ar fi chemat in instanta forul fotbalistic.

Toti cei implicati in cazul "Universitatea Craiova" sunt invinuiti de abuz in serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru. Pedeapsa pe care o risca este cuprinsa intre sase luni si 15 ani de inchisoare.

Urmatorul termen stabilit in acest proces este 27 aprilie 2012.

Iata cateva dintre erorile de procedura pe care DNA i le reproseaza Comitetului Executiv al FRF:

- Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, decizie care, conform Statutului votat in mai 2011, este executorie si are efect imediat, chiar inainte de validarea hotararii in Adunarea Generala. DNA spune insa ca statutul invocat de FRF nu era in vigoare.

- Excluderea Craiovei s-a facut invocandu-se incalcarea grava a Statutului FRF, dar nu s-a detaliat si motivat ce anume incalcari s-au comis si in ce consta gravitatea acestora.

- Motivarea prin faptul ca "U Craiova" ar fi actionat Federatia in instanta nu sta in picioare, clubul se judeca doar cu Victor Piturca.

- Legea spune ca trebuie garantat dreptul la aparare, cu stabilirea cailor de atac impotriva sanctiunilor aplicate. Craiova nu a avut parte de asa ceva.

- Referitor la faptul ca 39 de jucatori ai Craiovei au fost declarati liberi de contract, DNA spune ca "stingerea raporturilor juridice dintre U Craiova si fotbalisti prin vointa arbitrara a unui tert strain de raporturile juridice dintre parti reprezinta o grava incalcare a drepturilor si libertatilor persoanei, o limitare a dreptului de a apela la justitie si a dreptului de aparare, actiune facuta cu stiinta si in mod deliberat".

- Prin incalcarea grava, cu stiinta, a atributiilor si insarcinarilor primite, reprezentantii FRF si LPF au produs clubului U Craiova un prejudiciu de peste un milion de euro, cu dobandirea de avantaje patrimoniale pentru sine sau pentru altii. Invocarea unor presiuni exercitate de catre forurile fotbalistice internationale este un simplu subterfugiu pentru atenuarea actiunilor neconforme legii".