FC Barcelona nu a reusit sa inscrie impotriva Milanului (0-0), catalanii incheind o serie remarcabila de 34 de partide in care au marcat cu regularitate. "Nu e un rezultat mare pentru noi, insa nu e usor sa joci impotriva Milanului. Trebuie sa facem un meci mare in retur pentru a ne califica", a declarat Josep Guardiola, tehnicianul ibericilor. "In retur vom avea doua variante din trei, ceea ce nu e tocmai rau", a replicat Massimiliano Allegri, antrenorul Milanului.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ultimul meci din cupele europene in care Barcelona nu a marcat a fost pe 4 noiembrie 2009, atunci cand campioana Europei a remizat, scor 0-0, pe terenul celor de la Rubin Kazan (faza grupelor din Champions League).

"Cred ca am facut multe lucruri bune in ultima perioada daca o echipa care a castigat Champions League de sapte ori se bucura pentru o remiza impotriva noastra. Nu e un rezultat mare pentru noi, dar pana la urma trebuie sa ne multumim cu el. Nu e usor sa joci impotriva Milanului, o formatie care are jucatori precum Ibrahimovic sau Boateng. Trebuie sa facem un meci mare in retur pentru a ne califica. Mereu mi-a facut placere sa vin pe San Siro. Mare pacat insa pentru gazonul acesta foarte prost, nu s-a ridicat la nivelul unui asemenea meci. Milan si Inter merita ceva mai bun de atat" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

"Am reusit sa ne aparam organizat, in concluzie trebuie sa fim multumiti cu aceasta remiza. In retur vom avea doua variante din trei, ceea ce nu e tocmai rau. Barcelona marcheaza in aproape fiecare meci pe care-l disputa, asa ca nu pot decat sa-mi felicit jucatorii pentru acest 0-0. Va fi foarte greu pe Camp Nou, insa important este ca avem rezultatul de la Milano drept punct de plecare" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

Returul se va juca in data de 3 aprilie, pe "Camp Nou" din Barcelona.