47 de suporteri au fost sanctionati cu amenzi totale de 23.500 de lei dupa mitingul organizat, sambata, de fanii Universitatii Craiova in Piata Victoriei, informeaza Jandarmeria Capitalei. In timpul protestului "Stiinta nu moare", sustinatorii echipei din Banie s-au luat la bataie cu jandarmii.

Protest in Piata Victoriei din Bucuresti: "Stiinta nu moare!"Foto: HotNews / DP

"In urma evenimentelor au fost conduse la Sectiile 2 si 4 Politie un numar de 47 de protestatari care au fost sanctionati contraventional conform art. 26, lit. e, si lit. h, din Legea 60/1991, pentru instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice si pentru introducerea sau desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice, cu amenzi în cuantum total de 23.500 lei", se precizeaza in comunicatul Directiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucuresti, conform Mediafax.

Fanii, acuzati de incidentele din Piata Victoriei

"In jurul orei 16.15, la scurt timp dupa inceperea protestului din randul suporterilor s-a aprins o fumigena moment in care comandantul actiunii i-a atras atentia organizatorului cu privire la respectarea prevederilor Legii 60 din 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice. In jurul orei 16.25, ignorand atentionarea fortelor de ordine suporterii au aruncat, de data aceasta o fumigena pe carosabilul din fata lor, in continuare acestia manifestandu-se violent prin scandari triviale la adresa conducerii FRF si la adresa fortelor de ordine.

In jurul orei 16.45, in partea din spate a manifestantilor au fost aprinse din nou fumigene si se consuma bauturi alcoolice, iar in momentul in care jandarmii au vrut sa-i atentioneze acestia au adresat injurii si au aruncat cu bete folosite la steaguri, pietre si cutii de bere pline asupra fortelor de ordine.

In jurul orei 17.20, comandantul actiunii a adus la cunostinta protestatarilor faptul ca actiunea de protest s-a incheiat deoarece aceasta a degenerat in actiuni violente iar o parte din grupul de manifestanti s-a dispersat spre Calea Buzesti, Calea Victoriei si B-dul. Lascar Catargiu unde au continuat sa se manifeste violent", se mai precizeaza in comunicatul Jandarmeriei Capitalei.

Conform Jandarmeriei, la miting au participat aproximativ 300 de suporteri: 180 ai Universitatii Craiova, 50 ai Stelei, 50 ai lui Dinamo si 20 ai Rapidului.

Citeste si Incidente intre suporterii Universitatii Craiova si jandarmi in Piata Victoriei