Fabrice Muamba ramane in stare critica in urma infarctului pe care l-a suferit in timpul partidei dintre Bolton si Tottenham (Cupa Angliei), starea sa de sanatate inregistrand insa unele mici imbunatatiri: inima fotbalistului bate fara asistenta aparatelor, in timp ce jucatorul a putut sa-si miste bratele si picioarele, informeaza presa britanica.

Fabrice Muamba, transportat de medici in afara spatiului de jocFoto: Agerpres

"Fabrice ramane internat la sectia de terapie intensiva de la London Chest. Starea lui de sanatate prezinta mici imbunatatiri: inima bate fara asistenta din partea aparatelor si, de asemenea, isi poate misca bratele si picioarele. Se afla insa intr-o stare critica, va fi monitorizat atent in continuare", se precizeaza intr-un comunicat de presa al spitalului unde este internat Fabrice Muamba.

Conform Dailymail, Muamba a vorbit in engleza si franceza cu medicii si i-a recunoscut pe membrii familiei.

In minutul 41 al partidei dintre Tottenham si Bolton (disputata sambata), Muamba s-a prabusit pe gazon, fara sa fie atins de vreun alt jucator. Medicii au incercat sa il resusciteze minute in sir, apoi au luat decizia de a-l transporta la cea mai apropiata clinica.