Matteo Gritti, portarul ploiestenilor, este, conform Jurnalului National, anchetat de procurorii din Italia si Elvetia pentru colaborare cu mafia pariurilor din Singapore. "Nu stiu nimic despre asa ceva. Mie mi l-au adus, mi-a placut si l-am oprit in lot", s-a aparat Valeriu Rachita, antrenorul Petrolului, dupa infrangerea din Giulesti (scor 2-0).

Matteo Gritti (dreapta)Foto: AGERPRES

In varsta de 31 de ani, Gritti a bifat deja opt echipe din Italia si Elvetia in 14 ani, portarul reusind performanta de a juca in fiecare sezon la alta echipa. La Petrolul, Matteo a venit liber de contract.

Colaborarea cu mafia pariurilor ar fi inceput in vremea cand evolua pentru FC Chiasso. La aceasta echipa l-a intalnit pe Almir Gegic, atacant cu dubla cetatenie: sarba si turca, cel care l-a introdus in sistem. De aici incolo, portarul a fost un apropiat al cercurilor suspecte de blat, iar in acest moment este cautat de procurorii din Cremona.

Banii pentru pariuri veneau din Singapore, de la filiera condusa de Wilson Maj Perumal (personaj arestat in februarie 2011, in Finlanda). Conform interceptarilor anchetatorilor, Gritti face parte dintr-un grup care ar fi aranjat peste 30 de partide din primele doua ligi italiene si din Elvetia.

Conform oamenilor legii, organizatia lui Perumal castiga intre 500.000 si 1,5 milioane de euro la un meci aranjat, in timp ce fotbalistii implicati in fenomen se alegeau cu sume cuprinse intre 15.000 si 30.000 de euro.

Valeriu Rachita nu stie nimic

La finalul partidei din Giulesti, Valeriu Rachita a fost abordat de o jurnalista a televiziunii nationale din Elvetia. "Gritti stia dinainte ca meciul se va termina 2-0 pentru Rapid", i-a spus reportera antrenorului. Raspunsul a fost prompt: "Sunteti de la Cancan, ce gluma proasta e asta?!"