Tribunalul Districtului de Sud din Florida a dat dreptate clubului englez Chelsea, in dosarul prin care londonezii incearca sa recupereze pierderea suferita in cazul "Cocaina". Tribunalul pentru Arbitraj in Sport din Lausanne si Curtea Federala a Elvetiei se pronuntasera anterior tot in favoarea clubului, stabilind ca Mutu este obligat sa plateasca despagubiri de 17 milioane de euro.

Adrian Mutu 3Foto: Hotnews

"TAS a luat decizia corecta: Mutu a incalcat contractul, iar Chelsea platise o suma importanta pentru el", a fost justificarea judecatorului american.

Mutu s-a transferat in 2003 la Chelsea Londra, britanicii platind 22 de milioane de euro clubului Parma. In 2004, dupa ce a picat un test antidoping, Chelsea a reziliat contractul, cu efect imediat. In 2006, englezii au inceput actiuni in instanta pentru a-si recupera investitia facuta in atacant. FIFA a dat dreptate londonezilor in 2008, TAS a solutionat de asemenea cauza in beneficiul lui Chelsea in 2009, iar in 2010 Curtea federala elvetiana a respins ca nefondat apelul introdus de Adrian Mutu impotriva obligatiei de a plati despagubirile fixate la 17 milioane de euro.

In urma deciziei Tribunalului din Florida, Adrian Mutu isi poate pierde proprietatile din Miami (doua case si un apartament), ca parte din despagubirile datorate lui Chelsea.