Arsenal a fost aproape de a intoarce infrangerea umilitoare de la Milano (0-4), formatia din Premier League fiind la un singur gol distanta de prelungiri in confruntarea cu AC Milan (a castigat cu 3-0 pe "Emirates"). "Am incercat sa tinem cat mai mult mingea, iar acest lucru a facut sa obosim. Altfel, am fi putut sa mai marcam cel putin doua goluri. Sunt mandru de jucatorii mei", a declarat Arsene Wenger, tehnicianul "tunarilor".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Le-am spus jucatorilor mei ca sunt mandru de cum au jucat in acest meci retur. Am avut o prima repriza fantastica in care aproape am reusit sa anulam rezultatul din Italia. Ne-am dorit sa tinem in continuare cat mai mult mingea, dar am obosit, iar acest lucru ne-a costat inscrierea a inca cel putin doua goluri. Am platit tribut pentru disputa de la Milano, acolo unde am jucat foarte slab. Acceptam faptul ca am fost eliminati, chiar daca nu ne convine acest lucru" - Arsene Wenger, antrenor Arsenal Londra.

"Trebuie sa analizam cu mare atentie aceasta infrangere. Din cauza accidentarilor, am fost nevoit sa joc cu trei atacanti, iar acest lucru ne-a costat in aparare. Din fericire pentru noi, rezultatul din tur ne-a salvat. La pauza, le-am spus jucatorilor sa se gandeasca ca este inca 0-0, pentru ca oricum nu mai puteam schimba ceea ce se intamplase in prima repriza. Stiam ca vom avea un meci greu, am avut absente importante, dar cei prezenti pe teren erau obligati sa joace bine. Acest meci s-ar putea sa fie unul foarte important pentru noi, o eliminare nu ne-ar fi picat deloc bine, am fi fost cu moralul la pamant. Nu am reusit sa avem posesie, iar acest lucru s-a vazut pe tabela de marcaj. Sunt dezamagit de aceasta infrangere si de cum am jucat in prima repriza. Ne-am calificat pana la urma, dar avem nevoie de o analiza a celor intamplate la Londra" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.