​Dupa ce a pierdut mansa tur din "optimi" cu 4-0, Arsenal spera intr-o minune in fata Milanului, "tunarii" mizand totul pe cartea atacului. "Trebuie sa credem in sansa noastra, chiar daca este mica" - Arsene Wenger. In cea de-a doua intalnire a serii de Champions League, Benfica trebuie sa intoarca rezultatul din tur (2-3) pentru a se califica in dauna celor de la Zenit.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Arsenal - AC Milan (21.45, "Arsenal Stadium", TVR1 direct)

(in tur 0-4)

"Vom face tot ce ne sta in putinta sa ne calificam. Am aratat ca putem marca multe goluri pe propriul teren, pana la urma orice poate fi posibil. Imi stiu bine jucatorii, trebuie sa dea tot ce au mai bun. Cel mai important este sa credem in calificare, iar dupa vom vedea ce va fi. Statistic, sansele noastre sunt de 5%, dar fotbalul se joaca pe teren" - Arsene Wenger, antrenor Arsenal.

"Cunoastem foarte bine forta fotbalului englez, nu ne consideram calificati. Va fi un meci dificil, trebuie sa ne prezentam bine, ca o adevarata echipa. Trebuie sa uitam rezultatul din tur si sa jucam la adevarata noastra valoare" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

Echipe probabile:

Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Song, Rosicky - Walcott, Chamberlain, Gervinho - Van Persie.

AC Milan: Abbiati - Antonini, Silva, Mexes, Abate - Van Bommel, Mesbah - Emanuelson, El Shaarawy, Robinho - Ibrahimovic.

Ultimele rezultate:

Liverpool - Arsenal 1-2

(Koscielny aut 23' - Van Persie 31', 90+2')

Palermo - AC Milan 0-4

(Ibrahimovic 21', 31', 35', Thiago Silva 58')

Benfica - Zenit (21.45, "Estadio do Sport Lisboa", Dolcesport direct)

(in tur 2-3)

"Vom juca acasa, deci suntem increzatori in sansele noastre de a ne califica. Stim ca vom intalni o echipa puternica si cu un moral bun dupa victoria din tur. Cred ca ambele echipe vor marca, dar sa vedem cat si cum. Sper ca fanii sa ne impinga de la spate, asa cum numai ei stiu" - Jorge Jesus, antrenor Benfica.

"Nu putem sa mergem sa aparam rezultatul din tur, Benfica este o forta in fotbalul european. Vom incerca sa ne facem jocul si sa ii tinem pe adversari cat mai departe de poarta noastra. Va fi foarte important sa inscriem si in deplasare. Zenit se afla in fata unui moment unic, o posibila calificare in sferturile competitiei" - Luciano Spaletti, antrenor Zenit.

Echipe probabile:

Benfica: Artur - Emerson, Jardel, Luisao, Pereira - Garcia - Nolito, Gaitan - Witsel, Cardozo, Rodrigo.

Zenit: Malafeev - Hubocan, Criscito, Lombaerts, Anyukov - Zyryanov, Shirokov - Fayzulin, Bystrov - Denisov - Kerzhakov.

Ultimele rezultate:

Benfica - FC Porto 2-3

(Cardozo 41', 48' - Hulk 7', Rodriguez 64', Maicon 87')

TSKA Moscova - Zenit 2-2

(Dzagoev 17', Musa 68' - Kerzhakov 1', 56').