Demis de la Chelsea dupa infrangerea cu West Bromwich Albion (0-1), Andre Villas Boas a fost pentru echipa de pe Stamford Brigde "o gaura in buget de aproximativ 50 de milioane de lire sterline", dupa cum informeaza The Sun.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Adus in vara lui 2011 de la FC Porto, Villas Boas a fost numit drept "noul Mourinho", asteptarile de la tehnicianul lusitan fiind imense. La o distanta de doar jumatate de an, portughezul a fost demis din cauza rezultatelor dezastruoase ale echipei.

"Antrenorul portughez este o dezamagire mai costisitoare decat atacantul Fernando Torres, intr-un moment in care clubul cauta al optulea tehnician in opt ani" - The Sun, conform Mediafax.

Cati bani a cheltuit Chelsea cu Villas Boas

In iunie 2011, Chelsea a platit catre FC Porto 13,3 milioane de lire sterline pentru a obtine rezilierea contractului lui Boas cu campioana Portugaliei. De asemenea, Abramovic i-a mai dat 10 milioane de lire sterline lui Carlo Ancelotti, fostul antrenor al "albastrilor", pentru a-l indeparta de pe Stamford Brigde.

La toate acestea, se adauga salariul lui Boas: 90.000 de lire sterline pe saptamana, ceea ce inseamna 3,5 milioane de lire sterline pana in prezent. In plus, Villas Boas va incasa 11 milioane de lire sterline pentru ruperea intelegerii inainte de termen.

"Daca adaugam pretul aducerii altui antrenor superstar, costul total al lui Villas-Boas va depasi cele 50 de milioane de lire sterline cheltuite pentru aducerea lui Torres", se precizeaza in The Sun.

Favorit pentru a prelua, din vara lui 2012, banca tehnica a lui Chelsea este Jose Mourinho, antrenor care ar putea pleca la finalul sezonului de la Real Madrid.