Clubul londonez Chelsea a anuntat duminica despartirea de antrenorul portughez Andre Villas Boas, din cauza rezultatelor slabe. Chelsea a castigat un singur meci din ultimele 7, iar dupa esecul de sambata (0-1 cu West Bromwich Albion) se afla la 20 de puncte in urma lui Manchester City, liderul din Premier League (Chelsea ocupa locul 5).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Villas Boas, 34 de ani, a sosit la Londra in vara, dupa un sezon foarte bun la FC Porto (cu care castigase Europa League). Comparat adesea cu Jose Mourinho (tehnician care sosise pe "Stamford Bridge" tot dupa ce facuse minuni la Porto), Andre Villas Boas nu a reusit sa se ridice la nivelul "originalului" - rezultatele au intarziat sa apara, iar Chelsea considera ca "nu sunt semne ca lucrurile se vor imbunatati, astfel ca schimbarea este singura solutie".

Chelsea se afla in cursa pe trei fronturi: urmeaza sa dispute returul cu Napoli, in optimile Champions League, este calificata in Cupa Angliei, iar in Premier League vizeaza clasarea in primele 4 pozitii. "Vrem sa ramanem cat mai competitivi posibil", anunta site-ul lui Chelsea, adaugand ca asistentul Roberto Di Matteo a fost promovat in functia de antrenor principal.