Au marcat: Bogdan Stancu (50) - Cavani (2)

Foto:

Romania: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Goian, Latovlevici (Gaman) - Neagu (Bourceanu), Pintilii (Costin Lazar) - Torje, Daniel Niculae (Bogdan Stancu), Mutu (Cr. Tanase) - Marius Niculae (Marica)

Start fulgerator pentru Uruguay: la primul contraatac, Cavani primeste o minge in afara careului si expediaza un sut splendid, fara preluare, invingandu-l pe Tatarusanu (2).

Sud-americanii, in permanenta miscare, imprima un ritm care sufoca nationala romana, in special perechea de mijlocasi centrali: Pintilii si Neagu acopera cu greu zona centrala, astfel ca Uruguay ajunge usor la poarta tricolora. Acelasi Cavani este aproape de 2-0, dar sutul sau, din unghi inchis, nimereste bara (16).

Romania incepe sa conteze dupa minutul 20, cand adversarul slabeste ritmul: Papp (folosit din nou fundas dreapta) inventeaza o centrare pentru Marius Niculae, iar atacantul lui Dinamo reia fulgerator, in bara transversala (25).

Reactie prompta a Uruguay-ului: Cavani combina pana in 6 metri, il evita elegant pe Tatarusanu, iar portarul roman este obligat sa faulteze. Penalty evident pentru toata lumea, mai putin pentru arbitrul Viktor Kassai care lasa jocul sa mearga mai departe, tinand sperantele tricolore in viata.

La pauza, Piturca muta corect: ies mijlocasii centrali si intra Costin Lazar si Bourceanu. Inca doua schimbari si in avanposturi - cei doi Niculae lasa locul lui Bogdan Stancu si Marica. Efectul este imediat: Bogdan Stancu egaleaza in minutul 50, reluand cu capul o centrare perfecta a lui Torje.

Dupa minutul 60, cele doua formatii se angajeaza intr-o disputa pe contre, cu sanse de ambele parti: Bogdan Stancu a ramas singur cu Muslera, dar a fost blocat in ultima clipa (66), Mutu - corect demarcat - nu a cadrat sutul (73), pentru ca in ultimul minut Torje sa suteze foarte aproape de buturile sud-americane.