Romania va intalni pe "Arena Nationala" una dintre cele mai in forma nationale din lume, Uruguayul venind la Bucuresti din postura de castigatoare a Copei America, in timp ce la ultimul Mondial de fotbal a incheiat pe patru. "Ar fi un rezultat rasunator sa castigam", a declarat Victor Piturca inainte de confruntarea cu Cavani, Suarez si Forlan. Meciul dintre Romania si Uruguay va fi in direct pe Antena1 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 20:30.

Victor PiturcaFoto: AGERPRES

"De obicei nu ma gandesc la spectacol intr-un meci, ma gandesc cum sa fac sa castigam acea partida. Asa voi face si acum cand vom intalni o echipa puternica precum Uruguay. Moralul nostru e foarte bun, echipa e in schimbare si multi baieti au acum ocazia sa joace impotriva unor fotbalisti formidabili.

Sper sa fim multumiti la final de felul cum am jucat, dar si pentru jucatori ar fi un rezultat rasunator daca am reusi sa castigam. Intalnim cea mai buna echipa din America de Sud, Argentina sta la coada acum" - Victor Piturca.

"Jucam cu o forta, cu o echipa foarte buna care a castigat Copa America. O sa fie un meci foarte dificil pentru noi, e clar ca valoric sunt peste noi. Vom incerca sa obtinem un rezultat bun. E important sa le punem probleme pentru ca altfel va fi meciul intr-o singura directie. Nu cred ca putem sa tragem o concluzie dupa aceasta confruntare, Romania e in reconstructie, sunt multi jucatori tineri. Cu siguranta nu vom fi la valoarea Uruguayului" - Adrian Mutu.

"Echipa Romaniei este una tanara, in plin proces de reconstructie. Romania are o lunga traditie in fotbal, cu radacini latine, dispune de jucatori valorosi. Romanii sunt foarte pasionati de fotbal. Nationala Romaniei are destui jucatori care evolueaza in echipe bune din strainatate. Ma astept la un joc echilibrat, asa este la acest nivel", a precizat Oscar Tabarez, selectioner Uruguay.

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Goian, Grecu - Costin Lazar, Bourceanu, Cr. Tanase - Torje, Marica, Mutu.

Uruguay: Muslera - Pereira, Lugano, Godin, Caceres - Ramirez, Rios, Rodriguez - Forlan, Cavani, Suarez.

Arbitru: Victor Kassai (Ungaria)

Uruguay, campioana a lumii in doua randuri

Uruguay si-a trecut in cont doua titluri mondiale, acestea fiind castigate in 1930 si 1950. De asemenea, Uruguayul s-a impus de 15 ori in Copa America.

Romania vs Uruguay

Romania s-a duelat de patru ori de-a lungul timpului cu Uruguay, tricolorii reusind o singura victorie (1-0, in 1966, intr-o partida amicala). Adversarii s-au impus de doua ori (4-0, 1930, CM si 2-0 intr-o partida amicala desfasurata la Los Angeles in 2006), in timp ce un meci s-a incheiat la egalitate (1-1 in 1967, intr-o partida amicala).