La aproape un an de zile dupa ce a fost lansata, ideea reducerii numarului de echipe din Liga 1 a revenit in actualitate, Iuliu Muresan (presedintele CFR-ului) propunand o noua varianta de desfasurare pentru campionatul intern: 12 echipe care vor evolua dupa sistemul "play-off" si "play-out".

Liga 1Foto: Agerpres

"Eu cred ca ar trebui sa se reduca numarul de echipe pentru ca este nerealista aceasta liga cu 18 echipe. Exista o varianta care a fost discutata chiar si cu Mircea Sandu si este o solutie agreata. Sa se ajunga la 12 echipe, care sa joace play-off si play-out", a declarat Iuliu Muresan, presedintele CFR Cluj, la postul tv Transilvania Look.

Cum ar arata campionatul

Cele 12 echipe ar fi impartite (in urma rezultatelor din sezon) in doua: primele sase se vor bate pentru titlu, in timp ce ultimele sase se vor lupta pentru evitarea retrogradarii.

Ideea nu este una noua, in luna martie a anului trecut Mircea Sandu precizand ca sistemul "play-off" ar fi benefic pentru ridicarea nivelului din campionatul intern de fotbal. "Ar fi o competitie mult imbogatita, ganditi-va cate meciuri vom avea intre echipele mari ale campionatului" - Mircea Sandu (in 2011).

Cum ar putea arata Liga 1 in viziunea lui Mircea Sandu:

- Liga 1 sa aiba 14 echipe

- Sa se joace dupa sistemul play-off

- Campionatul sa inceapa pe 15 ianuarie si sa se incheie in luna decembrie

- Stadioanele sa aiba tribune acoperite si gazon incalzit

- Nivelul campionatului s-ar ridica considerabil in urma acestor masuri.