Fostul international englez Gary Lineker, 51 de ani, a criticat salariile exorbitante pe care le primesc fotbalistii de astazi din Premier League: "Castigurile sunt exagerate si nu pot fi justificate, nici macar cele de pe vremea in care jucam si eu", a spus Lineker, atacantul care a marcat 48 de goluri in 80 de partide jucate pentru Anglia.

Gary LinekerFoto: tottenhamhotspur.com

"Un fotbalist nu ar trebui sa castige mai mult decat un profesor sau o asistenta medicala", a adaugat fostul jucator, in Daily Mirror, cotidian care noteaza: Lineker primeste astazi 2 milioane de lire sterline pentru programul Match of the Day pe care il realizeaza pentru BBC.

Lineker a fost golgeterul Cupei Mondiale din 1986, gazduite de Mexic; a jucat pentru Leicester, Everton, iar dupa Cupa Mondiala din Mexic s-a transferat la Barcelona. Lineker a jucat trei sezoane pentru catalani, apoi a revenit in Premier League, devenind golgeterul lui Tottenham. Si-a incheiat cariera in Japonia, la Nagoya.

In 1990, a primit din partea Federatiei Internationale de Fotbal Premiul Fair Play: Lineker nu a primit vreun cartonas galben sau rosu, in toata cariera.