Infrangere pentru Steaua, in mansa-tur cu Twente Enschede, din "16"-imile Europa League: unicul gol a fost inscris de Ola John, in minutul 53.

Foto:

Steaua, aflata la primul joc oficial in 2012, a cautat sa compenseze printr-un angajament fizic sustinut, inspirat si de publicul (din nou senzational) de pe Arena Nationala. Bucurestenii au dominat teritorial prima perioada, interval in care Tatu si Rusescu (in doua randuri) au trimis suturi catre poarta lui Mihailov.

Totusi, marile ocazii ale primei reprize au apartinut trupei olandeze: De Jong a luftat din 10 metri (24), iar Chadli nu a gasit poarta dupa ce Tatarusanu ratase o minge simpla (36). Aceste faze avertizau Steaua ca Twente ramane o echipa foarte solida la jocul pe contre: o asemenea faza l-a adus pe Ola John in situatia de a inscrie, in minutul 53 - extrema stanga a lui Twente a preluat o minge tratata neglijent de bucuresteni, a patruns spre careu, iar de la 16 metri a executat un lob perfect, invingandu-l pe Tatarusanu.

Entuziasmul Stelei s-a prabusit la golul lui Ola John si a lasat loc confuziei - abia in ultimul sfert de ceas, echipa lui Ilie Stan a regasit drumul spre poarta lui Mihailov: Tanase a trimis primul sau sut periculos in minutul 79, iar Geraldo a trecut pe langa egalare in minutul 80.

Returul se joaca joi, 23 februarie, de la ora 20. Pentru a spera in calificare, bucurestenii sunt obligati sa inscrie la Enschede.