Metrorex a anuntat, pe site-ul oficial, ca a extins programul de lucru pentru ziua de joi, trenurile urmand sa circule pana la ora 1:00. Masura a fost luata in sprijinul publicului participant la partida dintre Steaua si Twente ("16-imi" Europa League, "Arena Nationala", ora 22:05). De asemenea, RATB-ul a anuntat ca va infiinta linii speciale de autobuze si tramvaie care vor asigura transportul spectatorilor spre Piata Unirii.

Metroul bucurestean Foto: metrorex.ro

"Administratia Metrorex vine in sprijinul publicului participant la meciul Steaua – Twente ce se va desfasura pe "National Arena" si anunta ca astazi 16.02.2012 trenurile de metrou vor circula pana la ora 01:00 (ora de plecare de la statiile capat de magistrala).

Mentionam ca pana la momentul difuzarii comunicatului de presa nu a fost inregistrata la Metrorex nici o solicitare din partea Federatiei Romane de Fotbal, a organizatorilor sau a municipalitatii in sensul prelungirii programului pentru transportul cu metroul al suporterilor prezenti la acest meci" - Gheorghe Udriste, director general al Metrorex.

RATB-ul, alaturi de suporteri

"Cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele Steaua Bucureşti si Twente Enschede, care se va desfasura pe Stadionul Naţional Arena, in ziua de 16.02.2012, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va monitoriza functionarea mijloacelor de transport din zona, respectiv liniile de autobuze 102, 335, 104, 330, 101, 311, liniile de troleibuze 86 si 90, liniile de tramvaie 1, 40 si 56, precum si liniile de noapte.

Pentru defluirea celor prezenti pe stadion, RATB va infiinta linii speciale de autobuze si tramvaie care vor asigura transportul spectatorilor spre Piata Unirii, de unde se pot accesa relaţii de transport spre principalele cartiere bucureştene, prin intermediul celor 23 linii de noapte. Autobuzele vor avea plecari spre Piata Unirii din zona intersectiei Str. Maior Coravu/Sos. Mihai Bravu si din zona intersectiei Str. Pierre de Coubertin/ Str. Vatra Luminoasa.

Tramvaiele vor putea fi accesate din statia Stadionul National de pe Bd. Basarabia si din statia Vatra Luminoasa de pe Bd. Mihai Bravu.

Pretul unei calatorii este 1,3 lei, iar accesul calatorilor pe liniile speciale cat si pe liniile de noapte se va realiza pe baza cardului de transport", informeaza Primaria Capitalei intr-un comunicat de presa.