In sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA, Steaua a ratat la limita calificarea in finala, ros-albastrii fiind eliminati dramatic de Middlesbrough. La sase ani distanta, formatia bucuresteana da din nou peste Steve McClaren, tehnician care le-a provocat mari dureri de cap. Principalul obiectiv al echipei lui Ilie Stan pentru disputa cu Twente este acela de a nu primi gol pe propriul teren. Meciul Steaua - Twente ("16-imi" Europa League) va fi in direct pe Protv si LiveText pe HotNews.ro de la ora 22.05.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Twente e slaba in aparare, dar are jucatori ofensivi foarte buni. Trebuie sa tinem cont de acest aspect. Speram sa avem un angajament fizic, tehnic si tactic si sa facem un joc bun. Jucatorii trebuie sa-si faca treaba asa cum le cer eu si totul va fi bine. Ma bazez pe echipa. Sunt pregatiti cu totii, totul depinde numai de inspiratia si de jocul nostru ca sa putem introduce pe teren cel mai bun 11. Stiti bine spiritul Stelei, vom incerca sa jucam. Nu putem sa stam in poarta cu 50 de mii de oameni in tribune. Vor fi si momente in care ne vom apara, dar jocul va decide. Avem nevoie de calificare pentru a fi mult mai puternici in urmatoarele jocuri" - Ilie Stan, antrenor Steaua.

"Am multe amintiri legate de Steaua, dar este o echipa total diferita fata de perioada in care am jucat cu Middlesbrough, dar si cu Twente, cu multi oameni noi. E un meci dificil pentru Steaua, deoarece este primul meci oficial dupa revenirea din vacanta, pe cand noi avem deja vreo trei partide. Suntem mai mult in ritm decat Steaua, dar trebuie sa ne aparam foarte bine, pentru ca Steaua va ataca tot timpul avand 50.000 de oameni in spate" - Steve McClaren, antrenor Twente.

Echipe probabile:

Steaua: Tatarusanu (cpt) - Dananae, Chiriches, Geraldo, Brandan - Prepelita, Bicfalvi - Rusescu, Tanase - Tatu, Nikolic. Antrenor: Ilie Stan.

Twente: Mihailov - Buzsse, Wisgerhof (cpt), Douglas, Rosales - Fer, Brama - Janssen - John, Chadli - De Jong. Antrenor: Steve McClaren.

Arbitri: Mark Clattenburg, ajutat de Darren Cann si Jake Collin (toti din Anglia).

Cosmarul Steve McLaren

Steaua nu are amintiri prea placute legate de Steve McClaren, britanicul fiind antrenorul celor de la Middlesbrough in sezonul 2005-2006, atunci cand formatia din Premier League (acum se afla in liga a doua engleza) i-a eliminat pe ros-albastri in semifinala Cupei UEFA (1-0 la Bucuresti pentru Steaua, 4-2 pentru Boro in retur).

Olandezii s-au intalnit cu formatiile din Liga 1 in ultima perioada

Twente s-a duelat chiar in acest sezon competitional cu FC Vaslui, in turul doi preliminar al Champions League. A fost 2-0 in Olanda si 0-0 in partida retur.

De asemenea, in sezonul 2010 din Europa League, Twente a evoluat in aceeasi grupa cu Steaua, Sheriff Tiraspol si Fenerbahce.

Grupa H

1 Fenerbahce 15 puncte

2 Twente 8

3 Sheriff 5

4 Steaua 4.

Twente - Steaua 0-0

Steaua - Twente 1-1.

Performante in Olanda:

Twente a castigat campionatul o singura data in istorie, in 2010. De asemenea, adversarul Stelei din Europa League a cucerit de trei ori Cupa Olandei (1977, 2001 si 2011).