In ultimele trei sezoane (in editia 2008-2009 nu a participat in CL), AC Milan a parasit Champions League inca din faza "optimilor", echipa italiana fiind eliminata de Arsenal, Manchester United si Tottenham. Sortii i-au scos in calea campioanei din Serie A din nou pe "tunari". "A patra incercare speram sa fie cu noroc. Avem armele necesare pentru a ne califica", a declarat Massimiliano Allegri, antrenorul peninsularilor. Meciul dintre Milan si Arsenal va fi in direct pe TVR 1, de la ora 21:45.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

AC Milan - Arsenal (21:45, "San Siro", TVR 1 - direct)

"Cunoastem bine valoarea celor de la Arsenal, este o echipa puternica, una dintre cele mai bune din Europa. Trebuie sa fim atenti in aparare, Henry si Van Persie sunt cei mai periculosi jucatori ai lor. Ne dorim sa trecem peste bariera "optimilor", iar pentru asta trebuie sa jucam la capacitate maxima in cele doua dispute. Nu cred ca putem vorbi despre un complex impotriva echipelor britanice" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

"Ne-am mai intalnit cu Milan si acum patru sezoane, iar calificarea a fost a noastra. Acum lucrurile vor sta altfel, dar suntem pregatiti. Avem o echipa tanara, cu mult entuziasm, speram sa folosim acest lucru in favoarea noastra. Nu ne vom apara pe San Siro, nu cred ca ar fi tactica potrivita" - Arsene Wenger, antrenor Arsenal Londra.

Ultimele rezultate:

Udinese - AC Milan 1-2

(Di Natale 19' - Maxi Lopez 77', El Shaarawy 85')

Sunderland - Arsenal 1-2

(McClean 70' - Ramsey 75', Henry 90+1')

AC Milan, ultimele sezoane in CL:

*toate meciurile au fost in "optimi"

2007-2008: Arsenal - AC Milan (0-0, 2-0)

2009-2010: Manchester - AC Milan (3-2, 4-0)

2010-2011: Tottenham - AC Milan (1-0, 0-0).

Zenit - Benfica (19:00, "Stadion Petrovskiy", Dolcesport - direct)

"Vrem sa jucam fotbal, doar asa ne putem califica. Benfica este un adversar redutabil, ne dorim sa nu primim gol pe propriul teren. Lusitanii au jucatori de certa valoare, trebuie sa fim foarte atenti. Ne dorim sa castigam si sa scriem o noua pagina in istoria lui Zenit" - Luciano Spaletti, antrenor Zenit.

"Zenit nu a jucat un meci oficial in acest an, acest lucru ar putea fi un avantaj pentru noi. Le-am urmarit evolutia din campionatul Rusiei, formeaza o echipa puternica, cu jucatori buni. E clar ca ne dorim sa ne calificam, jucam fiecare meci la victorie. Asa va fi si acum" - Jorge Jesus, antrenor Benfica Lisabona.

Ultimele rezultate:

TSKA Moscova - Zenit (se va juca pe 3 martie, e pauza in campionatul din Rusia)

Benfica - Nacional 4-1

(Garay 9', Cardozo 21', Rodrigo 39' 61' - Claudemir 29' pen).