Dotata cu acoperis retractabil, "Arena Nationala" a fost curatata de zapada in urma cu cateva zile, organizatorii precizand ca totul va fi bine pana la partida dintre Steaua si Twente ("16-imi"Europa League, 16 februarie, ora 22.05). Max Bogl, firma care s-a ocupat de constructia stadionului, a dezvaluit motivul pentru care acoperisul nu a fost folosit impotriva caderilor masive de zapada.

"Arena Nationala" din Bucuresti Foto: Hotnews

"Din constructie, acoperisul retractabil nu se poate misca in perioada noiembrie-martie. La fel e si la Frankfurt, care are conditii climaterice asemanatoare cu Bucurestiul. Beneficiarul stie asta. De aceea se tot vorbeste de pierderea garantiei daca s-ar face miscari cu acoperisul in aceasta perioada. In restul anului, va garantez ca acoperisul va rezista la furtuni sau ploi torentiale. El trebuie insa intins cu 2-3 ore inainte. Acoperisul retractabil are o garantie de 15 ani, iar cel fix, pentru tribune, de 20 de ani", a declarat Stefan Monus, director de constructii civile de la Max Bogl, conform gsp.

In data de 16 februarie, "Arena Nationala" va gazdui partida dintre Steaua si Twente, din "16-imile" Europa League. Tot pe stadionul bucurestean se va desfasura si finala competitiei, pe 9 mai 2012.