Antrenorul italian Fabio Capello a hotarat sa-si dea demisia din functia de selectioner al echipei Angliei, ca urmare a deciziei Federatiei engleze de fotbal de a-i retrage banderola de capitan al nationalei lui John Terry, acuzat de rasism, informeaza AFP.

Fabio CapelloFoto: Reuters

"Demisia lui Fabio Capello a fost acceptata, iar el va parasi postul de selectioner al Angliei cu efect imediat", a anuntat miercuri, intr-un comunicat, Federatia engleza.

Tehnicianul italian, care se afla in fruntea selectionatei engleze din 14 decembrie 2007, si-a anuntat decizia in cursul unei intalniri avute miercuri, la Wembley, cu presedintele Federatiei engleze de fotbal, David Bernstein.

Federatia a precizat ca discutiile purtate s-au referit la decizia luata de oficialii englezi de a-i retrage banderola de capitan lui John Terry, precum si la reactia dezaprobatoare avuta de Capello in presa italiana.

John Terry este acuzat a proferat insulte rasiste la adresa jucatorului Anton Ferdinand de la echipa Queens Park Rangers, la un meci de campionat din luna octombrie. Fundasul echipei Chelsea urmeaza sa fie judecat la 9 iulie, imediat dupa Euro 2012.

Duminica trecuta, Capello a criticat public decizia federatiei engleze, intr-un interviu acordat unui post de televiziune italian.

"Vreau sa subliniez faptul ca in timpul intrunirii de azi, precum si pe durata intregului sau mandat ca selectioner al Angliei, Capello s-a comportat intr-un mod extrem de profesionist. Am acceptat demisia sa, fiind de acord ca aceasta este decizia corecta. Ii multumim pentru munca depusa la nationala Angliei si ii dorim succes pe viitor", a explicat presedintele Federatiei engleze de fotbal, David Bernstein, in comunicatul citat.