Fost selectioner al Spaniei, Javier Clemente l-a atacat intr-un interviu pe Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei. "Nu este cel mai bun din lume (n.r. Guardiola), este doar cel care castiga cel mai mult. Nu-mi place fotbalul jucat de Barcelona, este o echipa care tine prea mult mingea", a precizat Clemente.

Josep Guardiola Foto: fcbarcelona.com

Apreciat in toate colturile lumii, Josep Guardiola are parte si de contestatari, unul dintre acestia fiind Javier Clemente. Fost antrenor al Spaniei in perioada 1992-1998, Clemente il ataca pe Guardiola pentru munca prestata la FC Barcelona.

"Guardiola este doar unul dintre cei care castiga, dar nu este cel mai bun antrenor din lume. Parerea mea este aceea ca un tehnician are o anumita valoare, iar aceasta nu se schimba daca reuseste multe victorii sau nu. Nu cred ca devii bun pentru ca ai castigat si rau pentru ca ai pierdut. Nu-mi place fotbalul jucat de Barcelona, tin prea mult mingea", a declarat Javier Clemente.

De la sosirea la Barcelona in 2009, Josep Guardiola a castigat alaturi de formatia catalana trei titluri de campion in Spania, o Cupa a Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, doua Supercupe ale Europei, doua Ligi ale Campionilor si doua editii ale Mondialului cluburilor.