Scene de groaza pe stadionul din Port Said (Egipt): suporterii au invadat terenul, imediat dupa meciul Al Masry - Al Ahli, situatie pe care fortele de ordine nu au reusit sa o controleze. Violentele provocate de fani au atins cote inimaginabile: 74 de persoane au murit si cel putin 1.000 au fost ranite, iar bilantul se poate agrava.

Tragedie in fotbalul egipteanFoto: youtube.com

Martorii oculari spun ca violentele au izbucnit in momentul in care fanii lui Al Ahli, echipa vizitatoare, au afisat bannere jignitoare fata de Port Said; mai mult, un suporter al lui Al Ahli a reusit sa intre pe teren, inarmat cu o bara metalica. Instantaneu, suporterii echipei gazda au sarit gardurile si au navalit pe suprafata de joc, incercand sa-i prinda pe fotbalistii de la Al Ahli. Acestia s-au refugiat spre vestiare, sub protectia (firava) a unui grup de securitate, in mod evident depasit de dimensiunea revoltei. Fanii gazdelor si-au continuat drumul spre peluza in care erau grupati suporterii adversi: incercand sa scape, acestia din urma au fost prinsi in ambuscada, iar unii au cazut din tribuna, au declarat martorii oculari.

Armata egipteana a trimis elicopterele la Port Said pentru a evacua jucatorii si suporterii lui Al Ahli, anunta ministerul de resort, citat de Reuters.

Unul dintre jucatorii lui Al Ahli, Abo Treika, a declarat pentru canalul TV al clubului: "Asta este razboi, nu este fotbal. Oamenii mor in fata noastra. Nu sunt forte de securitate, nu exista nicio ambulanta".

UPDATE: "Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean", a declarat pentru televiziunea de stat ministrul adjunct al Santatii, Hesham Sheiha.