Succes pentru nationala de fotbal a Romaniei, la primul joc din acest an. Adversarul a fost insa unul modest: Turkmenistan, locul 147 in clasamentul FIFA, nu a expediat niciun sut pe poarta romana, in amicalul disputat vineri seara, la Belek, in Turcia.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Golurile nationalei tricolore au fost marcate de Marius Niculae (3, 90 - penalty) si Cristi Tanase (47 si 51).

Victor Piturca a folosit doar jucatori de la echipe din tara, context in care a oferit sansa unor debuturi sub tricolor: Grecu (23 ani, Universitatea Cluj) si Bumba (18 ani, Tg. Mures) au disputat primul meci pentru nationala mare.

"Am intrat mai greu in meci, de aceea nu am jucat asa cum ne-am dorit in prima parte. In repriza a doua, am inscris de trei ori, iar lucrurile au revenit la normal. Turkmenistan a fost adversarul de care aveam nevoie, in acest moment, in care abia am reluat pregatirile. Nu stiu cati din jucatorii de aici, din cantonamentul din Antalia, vor fi in toamna, in lotul pentru preliminariile CM... Eu pentru acest lucru ii pregatesc: sa fac o noua echipa nationala" - Victor Piturca, antrenor Romania, pentru DigiSport.

Romania: Tatarusanu - Papp, Gaman (Dragos Grigore), Chiriches, Grecu - Chipciu (Roman), Pintilii (Gardos), Neagu (Bourceanu), Tanase (Bumba) - Goga (L. Marinescu) - Marius Niculae.

Dupa acest joc, fotbalistii convocati de la Steaua vor pleca spre locul in care este cantonata echipa de club, avand in vedere ca echipa din Ghencea va deschide sezonul mai devreme (16 si 23 februarie, dubla cu Twente, in Europa League).

Ceilalti tricolori raman sub comanda lui Victor Piturca, iar marti, 31 ianuarie, vor sustine al doilea joc al stagiului: cu echipa Krivbas Krivoi (Ucraina).