Laudat de aproape toata lumea, Lionel Messi este adus cu picioarele pe pamant de catre Pele, fostul mare international brazilian fiind de parere ca vedeta Barcelonei mai are mult pana sa-i depaseasca performantele. "Cand va inscrie 1283 de goluri si va castiga trei Cupe Mondiale, atunci Messi va avea dreptul sa vorbeasca", a precizat Pele.

Messi - "Balonul de Aur" si in 2011Foto: fifa.com

"Din punct de vedere tehnic, suntem practic la acelasi nivel, amandoi am primit un dar din partea lui Dumnezeu. Recordurile sunt facute pentru a fi incalcate, dar pentru el va fi greu sa ma depaseasca. Cand Messi va inscrie 1283 de goluri si va castiga trei Cupe Mondiale, atunci sa vorbeasca. Lumea ma tot intreaba cand se va mai naste un al doilea Pele, iar raspunsul meu este: niciodata. Parintii mei au inchis ", a declarat Pele pentru "Le Monde".

"Pe vremea mea, nimeni nu stia cu ce picior voi lovi mingea, dadeam bine si cu capul. Messi trebuie sa castige si cu Argentina, nu doar cu Barcelona. Lionel este un jucator special, imi place mult, dar mai are de tras pana sa ma depaseasca", a completat Pele.

In varsta de 24 de ani, Lionel Messi a cucerit deja de trei ori consecutiv Balonul de Aur, performanta cu care l-a egalat pe Michel Platini. Argentinianul este unul dintre cei mai buni jucatori ai Barcelonei, dar evolutiile sale de la nationala Argentinei sunt modeste.