Duelurile dintre Real Madrid si FC Barcelona s-au mutat, cel putin in urmatoarele doua partide, in Cupa Spaniei, cele doua mari rivale intalnindu-se in sferturile competitiei. Realul a pierdut o noua confruntare in fata catalanilor, care au dominat categoric cea mai mare parte a jocului si s-au impus in final cu 2-1 facand un pas important spre calificarea in semifinale.

Santiago BernabeuFoto: realmadrid.com

Realul a inceput tare partida, a pus presiune in jumatatea Barcelonei si a reusit sa deschida scorul inca din minutul 12 prin Cristiano Ronaldo. Jucatorii catalani isi revin rapid si Alexis Sanchez trimite cu capul in bara in minutul 17.

Barcelona mai are doua actiuni periculoase care-l evidentiaza pe Casillas, madrileni sunt periculosi pe contraatac, dar rezultatul ramane neschimbat pana la pauza.

Repriza a doua a parut a fi in totalitate la discretia jucatorilor lui Guradiola, iar golul marcat cu capul in minutul 50 de Puyol nu a surprins pe nimeni. Real este aproape de 2-1, dar Benzema trimite mingea in bara dintr-o pozitie favorabila, iar Realul lui Mourinho se stinge treptat.

Barca mai rateaza cateva ocazii, iar Abidal inchide tabela in minutul 77 pentru un nou succes rasunator al catalanilor in fata marilor rivali.

Cu o singura victorie in fata catalanilor de cand a preluat banca tehnica a "albilor", Jose Mourinho si-a dorit sa rupa traditia pe "Santiago Bernabeu" si sa castige. Desi au declarat ca obiectivul "Cupa Spaniei" nu este unul foarte important, madrilenii si-au dorit foarte mult o victorie, neputinta din teren dand loc la gesturi nesportive.

Astfel, jocul a fost umbrit de gestul nesportiv al lui Pepe care l-a calcat intentionat pe mana pe Lionel Messi aflat cazut pe teren.

Mourinho vs Guardiola, dueluri in El Clasico:

Barcelona - Real Madrid 5-0 (Primera Division, 2010-2011)

Real Madrid - Barcelona 1-1 (Primera Division, 2010-2011)

Real Madrid - Barcelona 1-0 (Finala Cupei Spaniei, 2010-2011)

Real Madrid - Barcelona 0-2 (Semifinala Champions League, 2010-2011)

Barcelona - Real Madrid 1-1 (Semifinala Champions League, 2010-2011)

Real Madrid - Barcelona 2-2 (Supercupa Spaniei, 2011)

Barcelona - Real Madrid 3-2 (Supercupa Spaniei, 2011)

Real Madrid - Barcelona 1-3 (Primera Division 2011-2012).

"Ca intotdeauna, vom juca doar la victorie. Suntem pregatiti pentru a invinge, ramane de vazut cum va fi pana la urma. Indiferent cu cine si cum voi juca, stiu ca voi fi criticat. Cristiano Ronaldo este un jucator foarte important pentru noi. Cupa este al treilea nostru obiectiv, dar asta nu inseamna ca nu ne dorim sa-i invingem. Nu am urmarit meciul Barcelonei cu Betis (n.r. de duminica), m-am uitat la Milan cu Inter. Relatia mea cu Guardiola este la fel ca intotdeauna, nu avem nicio problema", a declarat Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

"Suntem constienti de faptul ca totul se joaca in 180 de minute, nu doar in 90. Pe Bernabeu vom incerca sa fim prudenti, dar gandul nostru va fi la victorie. Real Madrid este castigatoarea Cupei Spaniei, liderul din Primera Division, este adversarul cel mai greu pe care il putem intalni in acest moment. In meciurile cu Madridul nu cred ca exista vreo favorita" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Real Madrid vs FC Barcelona:

S-au disputat 247 de El Clasico. Realul s-a impus de 90 de ori, 54 de partide s-au incheiat nedecis, in timp ce Barcelona a castigat 103 meciuri.