Arsene Wenger, managerul echipei engleze Arsenal Londra, a criticat vineri, intr-o conferinta de presa, influenta exagerata a televiziunii in stabilirea programarilor din Premier League: "Toate meciurile noastre din ianuarie au fost mutate, fata de programarea initiala, din ratiuni de televizare. Ne-am vandut sufletul televiziunii si nu mai putem controla programarile".

Arsene Wenger, antrenor ArsenalFoto: Reuters

Drepturile de televizare pentru Premier League insumeaza 1,7 miliarde de lire, pentru perioada 2010-2013.

"Nu spun ca televiziunea este ceva rau, dar detine o putere prea mare asupra programarilor".

Arsenal Londra tocmai a aflat ca i-a fost mutat si ultimul meci din ianuarie: jocul cu Aston Villa (in Cupa), programat initial pe 28 ianuarie, se va disputa o zi mai tarziu, la solicitarea ESPN care vrea sa retransmita jocul.

Mai mult, Wenger crede ca sunt echipe care pot beneficia din aceste reprogramari, dar nu a nominalizat vreuna.

In septembrie anul trecut, si Alex Ferguson a criticat influenta televiziunii asupra programarilor din Premier League. Intr-un interviu acordat BBC, managerul lui Manchester United se exprimase, referitor la relatia cu televiziunea: "Cand bati palma cu Diavolul, trebuie sa platesti un pret".

In replica, un oficial al federatiei i-a amintit ca, din drepturile de televizare, Manchester United si-a putut construi un stadion fantastic si si-a putut intari echipa cu jucatori foarte scumpi.