Mircea Lucescu a fost operat cu succes, in cursul zilei de duminica, la Spitalul Universitar din Bucuresti, antrenorul echipei Sahtior fiind supus interventiei chirurgicale (a durat doua ore) dupa ce a aparut o complicatie - exces de lichid pleural. "Pacientul nu a avut leziuni pulmonare, operatia a decurs bine", au declarat medicii intr-o conferinta de presa.

Mircea LucescuFoto: shakhtar.com

Interventia chirurgicala a durat doua ore si a fost efectuata de catre Elena Copaciu (seful clinicii ATI a Spitalului Universitar Bucuresti), Florin Chirculescu (seful compartimentului de chirurgie toracica din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti) si Ioan Cordos (seful sectiei de chirurgie toracica de la Clinica Nasta).

"Operatia a durat doua ore. Mircea Lucescu este la terapie intensiva si urmeaza o perioada dificila pentru el" - Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar.

"Operatia a decurs bine, ne-am bucurat ca pacientul nu a avut leziuni pulmonare. Tot hematomul era din cauza fracturilor costale. Speram ca lucrurile sa evolueze bine, este un tip robust. Coastele au fost fixate pentru ca in felul asta durerea post-operatorie va fi mai mica. Ne dorim sa paraseasca rapid spitalul fara sa mai avem complicatii.

Orice interventie poate fi urmata de complicatii nedorite, dar cred ca am facut tot posibilul sa le evitam. Doar Dumnezeu poate sa stie ce va urma. Va fi retinut pentru cateva zile. Ca la orice operatie pe torace, tuburile vor fi tinute cateva zile" - profesorul Ioan Cordos.

Interventia chirurgicala, din cauza unei complicatii

Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar a explicat motivul pentru care antrenorul a fost operat pana la urma: "A aparut o complicatie, exces de lichid pleural, si s-a decis ca domnul Mircea Lucescu sa fie supus unei interventii chirurgicale".

A cerut sa fie operat

"Mircea Lucescu a optat pentru a fi operat. Este in stare stationara, este constient, s-a ridicat la marginea patului, este prezent, comunica cu familia", a completat Catalin Carstoiu pentru Mediafax.

A fost vizitat la spital de catre Rinat Ahmetov

Mircea Lucescu a fost vizitat, duminica, de cate Rinat Ahmetov, patronul echipei Sahtior Donetk. Omul de afaceri a stat pret de cateva ore la Bucuresti, perioada in care a stat de mai multe ori de vorba cu presa romana.

"Am venit doar ca sa-l vad pe domnul Lucescu, dar n-o sa-l ducem in Ucraina. Mircea Lucescu ramane antrenorul Sahtiorului, are ajutoare de incredere, care stiu ce au de facut si pregatesc echipa la fel. O sa fie o reactie buna din partea jucatorilor, vor dori sa-l ajute pe Mircea. O sa avem un cantonament reusit si fara Mister si echipa va trebui sa castige campionatul si Cupa Ucrainei, iar in urmatorul an trebuie sa depasim sferturile in Liga Campionilor. Ii doresc sa treaca repede peste acest moment. Eu am incredere in medicii ucraineni, Mircea Lucescu in cei romani, asa ca si eu am. Mircea nu este doar antrenorul echipei mele, ci si prietenul meu, il voi vizita", a declarat Ahmetov pe aeroportul Baneasa.

Mircea Lucescu se afla internat la Spitalul Universitar, dupa ce vineri a suferit un accident de masina pe Bulevardul Vasile Milea din Bucuresti.

Perioada de recuperare va fi intre 30 si 45 de zile.

Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Universitar, Mircea Lucescu a suferit un traumatism toracic sever, are cateva coaste rupte, iar sambata i-a fost facut un drenaj, dupa ce cantitatea de sange din cavitatea toracica crescuse.