Presa din Italia a scos la iveala noi detalii in legatura cu scandalul meciurilor trucate din fotbalul peninsular, numele lui Gianluigi Buffon (Juventus Torino), Gennaro Gattuso (AC Milan) si Fabio Cannavaro (fost international italian) fiind mentionate in interceptarile telefonice ale anchetatorilor. In plus, in vizorul oamenilor legii se afla si doua partide ale echipei Lazio (n.r. cu Genoa si Lecce, din sezonul trecut).

Gianluigi Buffon (Italia)Foto: Reuters

Conform gazetarilor italieni (citati de Mediafax), Nicola Santoni (portarul echipei Ravenna) vorbeste cu un anume "Maurinho" despre partidele trucate din primele doua divizii ale Italiei, iar in respectiva discutie face referire si la jucatorii Gianlugi Buffon, Gennaro Gattuso si Fabio Cannavaro.

"Buffon pariaza intre 100.000 si 200.000 de euro pe luna... El, Gattuso... Cannavaro... sunt bolnavi", a precizat Nicola Santoni.

In vizorul anchetatorilor au intrat si doua partide ale echipei Lazio, din sezonul trecut din Serie A. Este vorba de disputele cu Genoa (4-2, de pe propriul teren) si cu Lecce (2-4, in deplasare).

Autoritatile din Peninsula au facut noi arestari (in data de 19 decembrie 2011), 17 la numar, in cursul zilei de luni (n.r. 19 decembrie 2011), printre cei retinuti aflandu-se Cristiano Doni, Nicola Santoni (fost antrenor al echipei Ravenna), Luigi Sartor (a evoluat, printre altele, la Parma, Inter si AS Roma) si Alessandro Zamperini.

Reteaua care se ocupa de aranjarea meciurilor din fotbalul italian avea sediul in Singapore, fiind condusa de Eng Tan Seet. Conform Corriere dello Sport, in cele doua divizii de fotbal ale Italiei se pusesera bazele unei adevarate "caracatite", din aceasta "organizatie criminala" facand parte fosti si actuali jucatori, manageri si agentii de pariuri. Scopul era unul singur: trucarea partidelor de fotbal in scopul castigurilor financiare.

Cum erau rasplatiti fotbalistii ce erau dispusi sa aranjeze meciuri:

Serie A: 400.000 de euro pe meci (bani ce erau impartiti intre jucatori)

Serie B: 120.000 de euro pe meci

Lega Pro: 50.000 de euro pe meci.