Floyd Mayweather, detinatorul centurii cu diamante de la categoria semi-mijlocie - versiunea WBC, a fost condamnat de un tribunal din Las Vegas la trei luni de inchisoare pentru violenta casnica (si-a agresat prietena in urma cu un an de zile), informeaza presa americana.

Floyd Mayweather JrFoto: Reuters

In plus, sportivul a fost amendat cu 2500 de dolari si va fi nevoit sa efectueze 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

In varsta de 34 de ani, Floyd a agresat-o pe Josie Harris si i-a amenintat pe cei trei copii pe care ii are cu aceasta. Un tribunal din Las Vegas l-a condamnat pe pugilist la 90 de zile de inchisoare. Incidentul a avut loc in 2010, iar Mayweather Jr si-a recunoscut vina.

Conform jurnalistilor americani, sportivul ar putea incepe ispasirea pedepsei incepand cu data de 6 ianuarie 2012. Aceasta decizie a justitiei ar putea amana urmatorul meci al lui Floyd (era prevazut pe 5 mai, la "MCM Grand Garden Arena"). Zvonurile din lumea boxului vorbeau despre o partida de cinci stele contra lui Manny Pacquiao.

Floyd se poate lauda cu un palmares de invidiat la profesionisti: 42 de victorii (dintre care 26 prin KO) si nicio infrangere.