Real Madrid si FC Barcelona vor bifa inca o intalnire directa in aceasta seara, cele doua mari rivale urmand sa se dueleze pe "Santiago Bernabeu". Cu trei puncte avans si cu un meci mai putin disputat, echipa lui Mourinho poate lua in considerare si varianta unei remize, in timp ce campioana Europei si a Spaniei are nevoie de un succes pentru a ramane aproape de primul loc din Primera Division. Meciul va fi in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 23.00.

Mourinho vs Guardiola Foto: Reuters

"Pregatim toate partidele in aceeasi maniera, vrem sa castigam fiecare meci. Este o partida foarte importanta, in fata marelui rival, dar cam atat. Vom evolua intr-un sistem 4-3-3. Pentru mijlocul terenului avem urmatoarele solutii din care vom alege: Ozil, Kaka, Khedira, Lass si Xabi Alonso" - Aitor Karanka, antrenor secund Real Madrid.

* Jose Mourinho nu a dorit sa participe la conferinte de presa, portughezul motivand ca nu vrea sa inflameze si mai mult spiritele inainte de marea confruntare.

"Nu ma voi plictisi niciodata de Mourinho si de Real Madrid. Sper sa fie o partida pe cinste, ambele echipe se afla intr-o perioada de varf inainte de El Clasico. E clar ca am venit la Madrid cu gandul de castiga cele trei puncte. Sunt constient ca trebuie sa jucam perfect pentru a putea sa ne impunem" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Buget: Real Madrid a anuntat pentru stagiunea 2011-2012 un buget de aproximativ 490 de milioane de euro, in timp ce rivalii catalani de 461 de milioane de euro.

Drepturi tv: Ambele cluburi si-au negociat separat banii din drepturile tv, Real si Barca incasand cate 140 de milioane de euro pe sezon.

Salarii: Barcelona plateste mai mult decat Real: 163 de milioane de euro - 130 de milioane de euro.

Jucatori platiti regeste: Cristiano Ronaldo - 12 milioane de euro net pe sezon; Lionel Messi - 10,5 milioane de euro net pe stagiune.

Vanzari de produse: Real Madrid - 153 de milioane de euro din vanzare de tricouri si alte activitati de marketing; Barcelona - 149 de milioane de euro.

Datorii imense: Barcelona are datorii importante de aproximativ 364 de milioane de euro, in timp ce Realul se afla la cota 170 de milioane de euro.

Real vs Barcelona, fata in fata:

Victorii Real Madrid: 68

Victorii Barcelona: 63

Remize: 31

Golaveraj: 263-252.

Ultimele cinci confruntari in Primera Division:

Real - Barcelona 2-6 (2 mai 2009)

Barcelona - Real 1-0 (29 noiembrie 2009)

Real - Barcelona 0-2 (10 aprilie 2010)

Barcelona - Real 5-0 (29 noiembrie 2010)

Real - Barcelona 1-1 (16 apriliei 2011).

* Ultima confruntare: Barcelona - Real 3-2 (17 august 2011, in Supercup Spaniei, partida retur)

Jucatori importanti care au jucat la cele doua mari rivale:

Bernd Schuster

Gica Hagi

Michael Laudrup

Robert Prosinecki

Miquel Soler

Luis Enrique

Luis Figo

Albert Celades

Alfonso Perez

Ronaldo

Samuel Eto'o

Javier Saviola.

De la Barcelona la Real Madrid au facut pasul 17 jucatori, in timp ce drumul invers a fost bifat de 3 fotbalisti (direct, fara sa fi evoluat si la alte echipe/ echipa intre timp). Numar total de "mutari" - 33.

Clasament Primera Division:

1 Real Madrid 37 puncte (-1 joc)

2 FC Barcelona 34

3 Valencia (-1 joc)

4 Levante 26 (-1 joc).