Desemnat jucatorul ultimei etape din Serie A, Adrian Mutu a vorbit, intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Corriere dello Sport, despre momentele importante ale carierei sale de fotbalist. "Daca faceam alte alegeri in viata, poate castigam Balonul de Aur", a declarat internationalul roman.

Adrian Mutu, la un gol de recordul lui HagiFoto: Reuters

"Majoritatea oamenilor mi-au spus ca ar fi trebuit sa fac alte alegeri in cariera, dar multi vorbesc doar ca sa se afle in treaba. Nu ma mai gandesc la ce a fost, traiesc in prezent si vreau sa vad doar in viitor. Poate daca faceam alte alegeri in cariera as fi avut posibilitatea sa castig Balonul de Aur, dar prefer sa nu ma mai gandesc" - Adrian Mutu pentru Corriere dello Sport, conform Mediafax.

Ar fi vrut sa ajunga la AS Roma

"M-am gandit sa merg la Roma, m-am gandit foarte mult si chiar as fi vrut. Mereu am simpatizat cu AS Roma, pentru tot ce inseamna aceasta echipa si suporterii ei. Apoi am jucat la un nivel inalt cu Fiorentina. In final cred ca am facut alegerea potrivita. Am vorbit de multe ori cu Totti. Ne intelegem bine, ne respectam reciproc, imi place ca fotbalist si este simpatic. De multe ori mi-a spus la telefon sa merg la Roma si mi-ar fi placut sa joc alaturi de el. Pana la urma nu a fost posibil" - Adrian Mutu.

Spera sa evite retrogradarea

"Golul mi-a lipsit ceva timp. Sunt fericit in special pentru cele trei puncte din meciul cu Genoa si vrem sa continuam cu o victorie in fata Bolognei. Vrem sa le dam un raspuns pozitiv suporterilor. Ma asteptam la un altfel de inceput de sezon, am crezut ca va fi mai usor. Mi-am imaginat ca vom avea mai multe puncte dupa 13 etape. Avem jucatori cu mare experienta, tineri de valoare, dispunem de mijloacele pentru a ne salva de la retrogradare, dar e nevoie de timp. Ne vom lupta cu echipe precum Bologna, Novara, Lecce sau Parma si sper sa reusim sa ramanem in Serie A. In fiecare campionat exista o surpriza negativa, dar nu stiu ce va fi in acest an" - Adrian Mutu.

Cine va marca cele mai multe goluri in Serie A

"Lupta se va da intre Di Natale (Udinese), Cavani (Napoli) si Ibrahimovic (AC Milan)", a precizat Mutu in momentul in care a fost intrebat cine va marca cele mai multe goluri in acest sezon din Serie A.