Mircea Sandu a fost audiat, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care Vasile Avram (fost presedinte al CCA) si omul de afaceri Sorin Terbea sunt judecati pentru luare, respectiv dare de mita. "Am colaborat bine cu Vasile Avram. Are o capacitate manageriala extraordinara, l-am considerat om de nadejde, de aceea l-am dorit in fruntea arbitrilor", a declarat Mircea Sandu despre Avram.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Ce a declarat Mircea Sandu la Curtea de Apel Bucuresti:

  • Am colaborat foarte bine cu Vasile Avram. Capacitatea lui manageriala extraordinara m-a determinat sa-l propun in Comitetul Executiv ca sef al arbitrilor. A indeplinit multe functii la nivel guvernamental si sportiv. L-am considerat un om de nadejde.
  • Nu stiu cine l-a delegat la Tg Mures. Daca a fost supervizor, secretarul general al LPF si presedintele LPF aveau aceasta calitate.
  • Nu i-am vazut pe Avram si pe Terbea sa aiba intimitati. Participau la sedintele Comitetului Executiv, dar nu cunosc sa fie o relatie speciala intre ei.
  • Cu domnul Terbea nu am discutat de foarte multe ori. Nu stiam ca reprezinta FCM Tg. Mures. Dansul era reprezentantul fotbalului in sala.
  • Nu stiu criteriile dupa care se deleaga supervizorii, dar din cate stiu cam 80 la suta dintre meciuri au supervizori. Dumitru Dragomir este presedinte la Liga, de acolo se dau supervizorii (gsp).

Vasile Avram si Sorin Terbea au fost trimisi in judecata sub acuzatia de luare, respectiv dare de mita. Potrivit rechizitoriului, Avram ar fi primit de la Sorin Terbea suma de 19.000 de euro, cu scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa din Targu Mures, pentru editia de campionat 2011-2012. Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.