FC Basel viseaza cu ochii deschisi la "optimile" Champions League dupa 3-2 pe "Arena Nationala" in fata Otelului. Elvetienii vor sustine finala pentru primavara europeana impotriva lui Manchester United. "Basel a castigat la Bucuresti cu noroc, inteligenta si eficienta", a titrat presa elvetiana.

Marco Streller Foto: Reuters

"Visul continua! Basel a castigat la Bucuresti cu noroc, inteligenta si eficienta si acum o asteapta un duel de foc cu Manchester. Exceptand magnifica Arena Nationala, atmosfera nu prea a fost una de Liga Campionilor, pentru ca putini spectatori au venit la meci. Oricum, lui Basel nu i-a pasat. A fost nebunie totala, absolut incredibil, 3-0 la pauza. Otelul a lovit de doua ori apoi, a adus din nou emotiile in joc, iar victoria lui Basel este cu atat mai frumoasa. Jos palaria, FC Basel" - Blick.

"Goluri rapide si emotii tarzii pentru Basel" - Neue Zurcher Zeitung.

"Basel se pregateste de finala grupei cu Manchester United. A invins la Bucuresti dupa ce a marcat de trei ori in prima repriza" - 20 Minuten.

"Basel a avut un start de vis, cand celor cateva mii de fani nu le venea sa-si creada ochilor. Culmea, cea mai grea parte pentru oaspeti a venit la 3-0. Situatia a devenit abrupta si s-a facut 3-2. Dupa un inceput stralucitor, nimeni nu credea posibil un asemenea scenariu. Romanii au dezamagit, pana spre final, cand Basel a facut concesii nedorite" - Basler Zeitung.

"FC Basel a fost extrem de productiva cu Otelul si pastreaza sanse de calificare in primavara Ligii Campionilor. Totul se decide în 7 decembrie, la finala cu Manchester United. Pana la pauza, Basel a profitat de cateva erori ale gazdelor, Grahovac la primul gol, Perendija la golul trei. Echipa lui Vogel nu a aratat o superioritate evidenta fata de Otelul, dar a fost foarte eficienta. In final s-a facut 3-2, Basel a fost intr-o situatie delicata si putea pierde printre degete victoria" - Bieler Tagblatt.

"Basel a avut o prima repriza de vis, apoi a avut noroc si a castigat la limita" - Tages Anzeiger.

"Basel a tremurat in final pentru cele trei puncte" - SF Sport, conform Mediafax.

Grupa C

Otelul - Basel 2-3 (Giurgiu 75, Antal 81 - F. Frei 10, A. Frei 14, Streller 37)

Manchester United - Benfica 2-2 (Berbatov 30, Fletcher 59 - Jones autogol 4, Aimar 61)

Clasament:

1 Benfica 9 (calificata)

2 Manchester United 9

3 FC Basel 8

4 Otelul 0.