Belgia a deschis jocul cu o posesie prelungita care nu anunta nimic bun pentru selectionata "tricolora": in minutul 11, dominarea gazdelor este concretizata de Van Buyten (reluare cu capul, de langa Goian, dupa o lovitura de colt). Romania, incapabila de vreo reactie, este transformata in jaloane - Witsel marcheaza in minutul 32, insa golul este anulat (eronat) pentru un ofsaid inexistent. Nu scapam de 2-0: in minutul 43, Vanden Borre centreaza sutat, iar Cocis deviaza balonul in propria poarta. Astfel se incheia una dintre cele mai proaste reprize ale nationalei, din ultimii 10 ani.

Daniel Niculae, urmarit de belgieniFoto: Reuters

La reluare, Victor Piturca efectueaza trei schimbari, trimitand in joc pe Torje, Mazilu si Cristi Tanase. Chiar daca Belgia si-a mentinut dominatia, "tricolorii" sunt mai artagosi, iar in minutul 54 avem chiar prima lovitura libera. Daniel Niculae marcheaza in minutul 65, dupa o actiune a lui Torje si o pasa decisiva a lui Mazilu, moment care complica meciul: Belgia iese la joc, pentru a rezolva situatia cu inca un gol, dar Van Buyten nimereste bara transversala (73). Cu trei minute inainte de final, Romania beneficiaza de o sansa uriasa sa egaleze - arbitrul acorda penalty (corect) la o interventie asupra lui Torje (pasa Daniel Niculae, cel mai bun tricolor vineri seara). Capitanul Razvan Rat isi asuma responsabilitatea executiei, dar rateaza, astfel ca Belgia reuseste sa castige, gafaind, un meci pe care la un moment dat l-a dominat copios.

Romania: Tatarusanu - Luchin (Pleasca (Gaman)), Chiriches, Goian, Rat - Cocis, Lazar (Tanase), Pintilii - Varga (Torje), Bogdan Stancu (Mazilu), Daniel Niculae.