Clubul Newcastle a anuntat miercuri ca va schimba numele stadionului: administratorii renunta la legendarul "St. James' Park" si-l vor inlocui temporar cu "Sports Direct Arena" (numele companiei detinute de proprietarul clubului), intr-o tentativa de a atrage un sponsor permanent care sa plateasca aproximativ 10 milioane de lire sterline, anual.

St. James' ParkFoto: www.nufc.co.uk

"Suporterii vor rezultate foarte bune, care inseamna sa recrutam jucatori foarte buni. Avem nevoie de bani, iar aceasta decizie ne poate ajuta sa gasim un buget suplimentar - un sponsor care va cumpara dreptul de a folosi numele arenei si dreptul de a-si inscrie numele pe tricouri ne poate aduce de la 8 la 10 milioane de lire sterline anual", este explicatia managerului general Derek Llambias.

Insensibili la aceasta lamurire, suporterii au postat mai multe mesaje furioase pe adresa site-ului oficial. Proprietarul clubului, Mike Ashley, nu a fost o figura populara printre suporteri, insa animozitatile se mai atenuasera in acest an in care echipa din Newcastle a avut un start foarte bun in stagiune, ocupand locul 3, dupa primele 11 etape.

Cedarea numelui arenei nu este o noutate - Manchester City a semnat recent un nou contract cu Ettihad Airway (pentru numele arenei si inscriptionarea tricourilor) care se ridica la 400 de milioane de lire sterline, pentru 10 ani.