Firma care se ocupa de intretinerea gazonului a anuntat, in cursul zilei de miercuri, motivele pentru care suprafata de joc de pe "Arena Nationala" s-a degradat. Astfel, covorul de iarba a cedat din cauza numarului mare de partide jucate intr-un interval scurt de timp, in plus lipsind instalatia care asigura iluminatul artificial.

Arena NationalaFoto: Constantin Barbu / HotNews

Iata comunicatul firmei care se ocupa de gazonul de pe "Arena Nationala":

- Pe suprafata de joc, pana in prezent, s-a desfasurat un numar de ore de joc si de antrenament, care a depasit cu mult durata recomandata, ceea ce a dus la o degradare avansata a gazonului;

- Jocurile si antrenamentele au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenta;

- Lipsa instalatiei de iluminat, care era necesara din momentul montarii rulourilor, a dus, de asemenea, la o evolutie negativa a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului;

- Temperaturile scazute si durata redusa a luminii naturale, in perioada urmatoare, vor afecta cresterea si mentinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenta scazuta a acestuia la jocuri.

Concluzionand cele prezentate mai sus, mentionam ca, datorita acestei evolutii negative a gazonului, cât si pentru mentinerea unei suprafete de joc la standardele internationale, nu se pot desfasura decat cel mult meciurile care urmeaza a se disputa in cadrul UEFA Champions League si in cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate.

Antrenamentele oficiale premergatoare jocurilor vor fi efectuate doar de echipele oaspete.

Subliniem si de aceasta data achizitionarea urgenta a instalatiei de iluminat artificial, pentru a mentine vegetatia gazonului si desfasurarea in conditii bune a acestor meciuri".

Raspunsul Stelei:

"Mircea Sandu sugera ca ar fi bine sa nu se mai joace. Eu am facut cu Sorin Oprescu si cu consilierii principali, in birou la primar, programul de jocuri al Stelei si cel european si cel din campionat. Si gata, punct. Nu are rost sa mai comentam. El daca sugereaza, sugereaza, dar Mircea Sandu trebuie sa stie ca acest gazon se va schimba si e mai bine sa-l exploatam cat mai mult si sa castige primaria cat mai multi bani, daca tot l-a platit. Steaua va juca acolo pana la sfarsitul campionatului" - Gigi Becali, patron Steaua.