Dupa ce Mircea Sandu a precizat, marti, ca Steaua nu mai are voie sa joace pe "Arena Nationala" pentru a proteja gazonul in vederea gazduirii finalei Europa League, UEFA a facut lumina in acest caz, forul european precizand ca nu a impus un anumit program pentru noul stadion bucurestean. "Nu se va putea juca nici un meci de fotbal pe gazonul arenei cu zece zile inaintea finalei Europa League, din 9 mai. Deci, fara fotbal in luna mai 2012", a precizat Thomas Giordano, reprezentant UEFA.

Arena NationalaFoto: HotNews / DP

"E ciudat ce a spus Mircea Sandu. Probabil ca a fost o neintelegere. UEFA nu a trimis nici o cerere FRF pentru ca Arena Nationala sa fie «inchisa» dupa meciul amical Romania - Uruguay, din februarie", a declarat Thomas Giordano pentru gsp.ro.

Conditiile pe care romanii trebuie sa le indeplineasca:

  • "Nu se va putea juca nici un meci de fotbal pe gazonul National Arena cu zece zile inaintea finalei Europa League, din 9 mai. Deci, fara fotbal in luna mai 2012".
  • "Pentru orice alta competitie, gen rugby, sau eveniment, cum ar fi un concert, stadionul nu va putea fi folosit cu o luna inaintea finalei Europa League. In acest caz, din 9 aprilie". 

FRF precizase, in cursul zilei de marti, ca Steaua mai are voie sa dispute in acest an doar doar partide pe "Arena Nationala", cele cu Dinamo si CFR Cluj. "UEFA ne permite ca ultimul meci pe care il jucam inainte de finala Europa League, din 9 mai 2012, sa fie cel jucat de Romania cu Uruguay, pe 29 februarie", a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF.