Manchester United nu a stralucit pe Arena Nationala, dar a bifat prima victorie in grupa Champions League: Wayne Rooney a marcat cele doua goluri britanice, ambele din lovituri de pedeapsa (minutele 64 si 90+2). Otelul a avut un bun randament defensiv timp de 60 de minute, interval in care a blocat constructia lui United, insa a platit in final naivitatile lui Costin (hent in propriul careu) si Antal (picat in capcana lui Rooney, pe care l-a oprit cu o interventie neglijenta, chiar sub privirile arbitrului).

Foto:

"Eram intr-o situatie speciala, pentru ca nu castigasem in primele doua meciuri. Azi a fost si mai greu, pentru ca am intalnit o echipa care a luptat foarte mult. Romanii au alergat enorm, dar ma asteptam ca in partea a doua sa inscriem. Ceea ce s-a intamplat" - Alex Ferguson, antrenor Manchester United.

Galatenii au avut om in plus timp de jumatate de ceas: Vidici a fost eliminat in minutul 66, imediat dupa primul gol al lui Rooney. Otelul a incercat sa profite de superioritatea numerica, insa elanul s-a stins dupa ce Alex Ferguson a redresat sistemul defensiv, prin doua modificari succesive. Finalul a apartinut britanicilor, al doilea gol al lui Rooney fiind anticipat de bara lui Nani (sut de la 30 de metri, minutul 90).

"Este o infrangere nemeritata, in fata unei echipe mari a lui Manchester. Am fost agresivi, le-am dat sanse putine sa ajunga la poarta. Sunt mahnit ca facem greseli nepermise. Cu Benfica am jucat slab, astazi insa am facut un meci foarte bun... Este o infrangere nemeritata" - Dorinel Munteanu, antrenor Otelul.

Grupa C

Otelul - Manchester United 0-2 (Rooney 64 penalty, 90+2)

Basel - Benfica 0-2 (Cesar 20, Cardozo 75)

Clasament:

1 Benfica 7

2 Manchester 5

3 Basel 4

4 Otelul 0

Grupa A

Napoli - Bayern 1-1 (Badstuber autogol 39 - Kroos 2)

Manchester City - Villarreal 2-1 (Marchena autogol 42, Aguero 90 - Cani 4)

Clasament:

1 Bayern 7

2 Napoli 5

3 Manchester City 4

4 Villarreal 0

Grupa B

TSKA Moscova - Trabzonspor 3-0

Lille - Inter 0-1 (Pazzini 21)

Clasament:

1 Inter 6

2-3 Trabzonspor, TSKA 4

4 Lille 2

Grupa D

Real Madrid - Lyon 4-0 (Benzema 19, Khedira 47, Ozil 55, Ramos 81)

Dinamo Zagreb - Ajax 0-2 (Boerrigter 49, Eriksen 90)

Clasament:

1 Real Madrid 9

2-3 Lyon, Ajax 4

4 Dinamo Zagreb 0.